szon-sportoldal

2016.11.07. 12:17

Fékezhetetlen volt az ellenfél

Kisvárda - A kapott gólok száma nemcsak a védekezést minősítette, hanem a csapat egészének teljesítményét is.

Kisvárda - A kapott gólok száma nemcsak a védekezést minősítette, hanem a csapat egészének teljesítményét is.

Képtelen arra a kisvárdai női csapat, hogy megfelelő koncentrációval kezdje a mérkőzéseket, és ne kerüljön már a találkozó elején olyan hátrányba, amellyel a saját dolgát megnehezíti a folytatást illetően. Eddig egyszer volt olyan értelemben szerencséje az élvonalban újonc csapatnak, hogy a Fehérvár ellen tizenkét percig egy gólt sem szerzett, de az ellenfél csak kettőt, és akkor sikerült megnyerni a mérkőzést. Szombaton a Dunaújváros nem adott ekkora esélyt, a 13. percre kialakult 3–13-as részeredmény előrevetítette mindazt, hogy a vendégeknek nem lesz nehéz dolguk, és végül 37–28-as győzelemmel távozhattak Kisvárdáról.

– A meccs elejét megint nagyon elrontottuk, hamar tízgólos vezetésre tett szert a Dunaújváros, ami után csak kapaszkodtunk – mondta az újabb elveszített mérkőzést követően Kovács Péter, a Kisvárda Master Good SE vezetőedzője. – A védekezésünket minősíti a rengeteg kapott gól, semmit sem sikerült megvalósítani azokból a taktikai elemekből, amelyeket gyakoroltunk. Ugyanazt tudom mondani, amit a siófoki mérkőzésünk után, ennyi kapott góllal nem lehet mérkőzést nyerni. Akkor azt mondtam, hogy idegenben, most kiderült, hogy hazai pályán sem, tehát sehol. Amellett, hogy a mérkőzés jelentősebb részében gyengén játszottunk, még szerencsénk sem volt, hiszen minden kipattanó labda az ellenfélhez került, nagyon sok kapufát lőttünk és főleg az elején nagyon sok ziccert hibáztunk. Néhány játékosnak egészségügyi problémái voltak, de ez nem mentség, ettől jobb teljesítményre számítottunk.

A mérkőzés érdemben akkor eldőlt, amikor a Dunaújváros a meccs elején annyi gólt szerzett, ahány perc eltelt: tizenhármat. A kapusok csak akkor találkoztak a labdával, amikor kivették azt a hálóból.

– Muszáj volt már az elején váltani kapusposzton, az ilyennel megpróbálkozik az ember abban az esetben is, ha csak ziccerekkel találkozik a kapusa, ám egyet sem tud közülük kivédeni – mondta a kapuskérdésről a tréner. – Ezzel a fegyverrel élni kell, hiszen ez a sportág nem olyan, mint a futball, itt lehet oda-vissza cserélni a kapusokat. Az első félidőben kapott húsz gól rengeteg, azzal olyan hátrányba kerültünk, ami gyakorlatilag behozhatatlannak bizonyult. A szünetben is próbáltam lelket és önbizalmat önteni a lányokba, de a második játékrészt is úgy kezdtük, hogy kaptunk zsinórban hat gólt, amivel az esetleges felzárkózási kísérletünk lehetőségét is elvetettük.

Az elmúlt bő egy hétre aligha fognak szívesen visszaemlékezni Kisvárdán, hiszen a siófoki és a Dunaújváros elleni bajnoki meccseken úgy maradt pont nélkül a csapat, hogy közben kapott 72 gólt, a két fellépés között pedig az NB I B-s Szeged KKSE otthonában a Magyar Kupából is kiesett a 24–24-es döntetlen következtében.

– Sok volt az utazás is a csapatnak, hiszen majdnem ezer kilométert kellett megtennünk – így Kovács Péter. – Ehhez járult, hogy szombaton egy nálunk jóval dinamikusabb, gyorsabb csapattal találkoztunk. Hiába kértem ennek a játéknak az ellenszerét, ho​gy miként lehet megállítani a lendületes dunaújvárosi játékosokat, azt nem tudtuk megvalósítani. Hogyan tovább? Nem tudom, illetve egyetlen választásunk van: talpra kell állni a pénteki, Vác elleni mérkőzésig, amely az utolsó lesz a válogatott Európa-bajnoki felkészülése előtt, illetve ebben a naptári évben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!