szon-sportoldal

2016.11.29. 10:34

Kicsit hazai is a lányoknál született elsőség

Nyírbátor - A Nyírbátorban rendezett asztalitenisz serdülő top-12 bajnokságon Molnár Dávid negyedik, Laskai Írisz hatodik lett.

Nyírbátor - A Nyírbátorban rendezett asztalitenisz serdülő top-12 bajnokságon Molnár Dávid negyedik, Laskai Írisz hatodik lett.

A körbeverések versenye volt a nyírbátori serdülő top-12 bajnokság, amely már a harmadik ilyen jellegű volt ebben az évben a városban, hiszen a tavasszal serdülő fiú húszak és az újonc fiú-lány top-12 bajnokságot rendezték meg Bátorban.

A legrangosabb verseny az adott évben a magyar bajnokság, a legigazságosabb viszont a top-12, hiszen itt nincs menekvés, mindenki játszik mindenkivel. És csak ebben a műfajban fordulhat elő, hogy a negyediknek ugyanannyi győzelme van, mint a a másodiknak, vagy éppen, mint az elsőnek. A hétvégén pontosan ez történt Nyírbátorban, a lányoknál négyes, a fiúknál hármas körbeverés alakult ki, amelyek a dobogós helyezéseket is érintették.

A fiúknál éppen a nyírbátori Molnár Dávid húzta a rövidebbet. A korosztályától ezzel a versennyel búcsúzó, a hétvégét ranglistamásodikként kezdő, végig jó teljesítményt nyújtó játékos nyolc győzelme mellé három vereséget gyűjtött be, és mivel azoktól is kikapott, akikkel a végén egyenlő lett a mérlege, a végén leszorult a dobogóról. Annak legmagasabb fokára a mezőnyből kiemelkedő, százszázalékos teljesítménnyel záró BVSC-s András Csaba állhatott, Both Olivér (BVSC) lett a második, Terék Norbert (KSI) pedig a harmadik. Utóbbi kettőtől egyaránt szoros meccsen, 3:1-re szenvedett vereséget Molnár Dávid (mindkettőjük ellen nyerte az első szettet, egyszer a 2:0-hot, másszor a 2:1-hez volt 10:7-es vezetésnél három szettlabdája...), aki tehát legyőzött olyan versenyzőket, akik az ezüst- és bronzérmest is felülmúlták.

A lányoknál még cifrább volt a helyzet, hiszen Dari Helga, Nagypál Márta, Drabant Anita és Menkő Veronika egyaránt kilenc győzelemmel és két vereséggel zárt. Az elsőségről az ő eredményükből felállított minitabella döntött, annak a Dari Helgának (Statisztika) a javára, aki ismerős körülmények között versenyzett, hiszen sokat tartózkodik Nyírbátorban, így félig-meddig a hazaiak is magukénak érezhették a sikerét.

A megyebeli színeket képviselő Laskai Írisz (NAC Nyíregyháza) jól kezdte a versenyt, az első négy meccsét megnyerte, az első napon csak egy vereség csúszott be. A folytatásban aztán nagyrészt azok jöttek, akik a felsőházi körbeverésben érintettek voltak, ám Írisz így is pozitív mérleggel, a hatodik helyen zárta a viadalt, olyan versenyzőtől nem kapott ki, aki mögötte végzett és a papíron jobbakat is megszorongatta. Az idén még újonc korcsoportos versenyző előtt végzők közül jövőre hárman is „kiöregednek” ebből a korosztályból, Írisz pedig a ranglistahelyezését (11.) így is alaposan felülmúlta, és lesz rá két éve, hogy már „igazi” serdülőként felül is múlja.

Serdülő top-12 bajnokság, Nyírbátor

Fiúk

Eredmények: Molnár D. (Nyírbátori ASE)–Galáth (Mezőtúri AFC) 3:1, –Kishegyi (Dunakeszi VSE) 3:0, –Ócsai (Ceglédi VSE) 3:0, –Huzsvár E. (KSI) 3:0, –Terék N. (KSI) 1:3, –András Cs. (BVSC-Zugló) 0:3, –Hőgye G. (Pécsi TE-PEAC) 3:1, –Pálfy J. (BVSC-Zugló) 3:0, –Farkas E. (BVSC-Zugló) 3:0, –Both O. (BVSC-Zugló) 1:3, –Hőgye D. (Pécsi TE-PEAC) 3:1.

Végeredmény: 1. András Csaba (BVSC-Zugló) 11 győzelem, 2. Both Olivér (BVSC-Zugló) 8, 3. Terék Norbert (KSI) 8, 4. Molnár Dávid (Nyírbátori ASE) 8, 5. Huzsvár Erik (KSI) 6, 6. Ócsai Máté (Ceglédi VSE) 6, 7. Hőgye Gábor (Pécsi TE-PEAC) 5, 8. Galáth Ferenc (Mezőtúr AFC) 4, 9. Pálfy János (BVSC-Zugló) 3, 10. Hőgye Dániel (Pécsi TE-PEAC) 3, 11. Kishegyi Ákos (Dunakeszi VSE) 2, 12. Farkas Ezékiel (BVSC-Zugló) 2.

Lányok

Eredmények: Laskai (NAC Nyíregyháza)–Adamik Cs. (Tatai AC) 3:2, –Kecskeméti C. (Jászkun Volán SC) 3:1, –Szilasi (Szekszárd AC) 3:2, –Domokos F. (Szekszárd AC) 3:0, –Nagypál M. (Jászkun Volán SC) 1:3, –Pad F. (Ajkai BSK) 3:2, –Phan V. (Statisztika PSC) 2:3, –Czeglédi Sz. (Statisztika PSC) 3:0, –Dari H. (Statisztika PSC) 1:3, –Menkő (Statisztika PSC) 1:3, –Drabant (Univer Kecskemét) 0:3.

Végeredmény: 1. Dari Helga (Statisztika PSC) 9 győzelem, 2. Nagypál Márta (Jászkun Volán SC) 9, 3. Drabant Anita (Univer Kecskemét) 9, 4. Menkő Veronika (Statisztika PSC) 9, 5. Phan Viola (Statisztika PSC) 8, 6. Laskai Írisz (NAC Nyíregyháza) 6, 7. Czeglédi Szilvia (Statisztika PSC) 6, 8. Szilasi Flóra (Szekszárd AC) 3, 9. Domokos Fanni (Szekszárd AC) 3, 10. Pad Franciska (Ajkai BSK) 2, 11. Adamik Csenge (Tatai AC) 2, 12. Kecskeméti Cintia (Jászkun Volán SC) 0.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!