szon-sportoldal

2016.11.30. 14:17

Most sem volt messze a hosszabbítás

Baktalórántháza - Nagyot küzdött a Baktalórántháza a számára idényen túli mérkőzésen, a Szolnok elleni szerdai Magyar Kupa-találkozón, de végül az erősebb csapat nyert.

Baktalórántháza - Nagyot küzdött a Baktalórántháza a számára idényen túli mérkőzésen, a Szolnok elleni szerdai Magyar Kupa-találkozón, de végül az erősebb csapat nyert.

Labdarúgás. Kupameccsre csalogatott szerdán Baktalórántházán a déli harangszó, amit a városhatáron túlról is meghallottak, még Fehérgyarmatról is érkezett szurkolói erősítés. Az ellenfél az NB II-es időkben sokszor vendégül látott, és olykor azért legyőzött Szolnok volt, amely az immáron a felek között meglévő kétosztálynyi különbséget igyekezett érvényesíteni.

Bemelegedtek a kapusok

Vendégtámadásokkal indult a mérkőzés, de az első helyzet a Baktáé volt: Marics Gábor lövését védte Molnár-Farkas Tamás. Később kollégája, Tóth Krisztián is játékba melegedett, de amikor csapattársa, lyukat rúgott az ötösön, akkor már ő is tehetetlen volt. Pedig a gólt megelőző szabadrúgásnál éppen határozottságot kért a hátsóktól Illés László, aki játékosként eltiltását töltötte, így edzői minőségében nem ült le a kispadra sem, hanem a klubház erkélyéről figyelte a meccset és instruálta olykor a játékosait.

A gumis műhelyéből a meccs előtt közvetlenül beeső Szabó Róbert pályára küldésével kétcsatárosra váltott a Bakta, amely továbbra is Marics Gábor megugrásaiban bízhatott. A kiválóan játszó támadó nagyokat verekedett a szolnoki védőkkel, olykor pedig helyzetbe került, és kiharcolt, majd értékesített egy büntetőt. A hosszabbításos csaták kedvelői és a meglepetésvadászok már dörzsölhették a tenyerüket, hogy zsinórban harmadik kupameccsén is eljut a ráadásig a megyei első osztályú csapat, de mire megbarátkoztak volna ezzel a gondolattal, el is hesegethették azt, hiszen az ötös környéken flipperező labda egyszer csak utat talált a baktai kapuba. Ennél a támadásnál is védett egy nagyot Tóth Krisztián, aki 0–1-nél és 1–1-nél is több bravúrral tartotta versenyben a hazaikat.

Szép menetelés volt ez

Ment volna előre az egyenlítésért a házigazda, de a lábakból fogyott az erő, a rossz talajon pedig dadogott a labda. A Szolnok gyorsasági fölénye ekkor érvényesült igazán, Olasz Dénes háromszor is kiugorhatott, de gólt már nem, csak kapufát lőtt. A hosszabbításban (mármint a kilencven perc ráadásában) Marics Gábor a vendégtérfél közepén kiharcolt egy szabadrúgást, amelyhez Tóth Krisztián is előre futott, miután edzője az erkélyről rábólintott az ötletre. Miskolczi László beívelése azonban nem jutott el a belsőkig, mert mint jeleztük, a lábakból elfogyott az erő.

Elfogyott a baktai kupamenetelés is, a tizenhat közé a Szolnok jutott be. De ennek a szereplésnek a kapcsán lesz mire emlékezni a jubiláló, idén századik születésnapját ünneplő egyesületnél.

Magyar Kupa: A legjobb 16 közé jutásért

Baktalórántháza VSE–Szolnoki MÁV FC 1–2 (0–1)

Baktalórántháza, 200 néző, v.: Ducsai (Kelemen A., Varga G.).

Baktalórántháza: Tóth K. – Miskolczi, Pálfi I., Kozma J., Kántor F. – Rakóczi, Lakatos I. – Molnár L. (Szabó R., 52.), Murguly (Bodnár G., 61.), Sitku Á. – Marics G. Edző: Illés László.

Szolnok: Molnár-Farkas – Hajba, Horgosi, Papp Sz., Dedics – Tóth B., Pantovics (Berdó, 80.) – Rokszin, Pintér N., Tóth L. (Csirmaz, a szünetben) – Olasz D. Edző: Balogh Pál.

Gól: Papp Sz. (0–1) a 30., Marics G. (11-esből, 1–1), Rokszin (1–2) a 76. percben

Percek, események

30. perc: Rokszin jobboldali szabadrúgása után középen Pálfi István rosszul találta el a labdát, amelyet Papp Szilárd 5 méterről a kapu közepébe lőtt, 0–1.

71. perc: Lakatos István előrevágott labdáját Sitku Ádám és Marics Gábor közösen gyömöszölte be a tizenhatoson belülre, ahol Maricsot Hajba buktatta. A megítélt büntetőből a sértett a balra vetődő Molnár-Farkast becsapva a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 1–1.

76. perc: Tűzijáték alakult ki a baktai tizenhatoson belül, előbb Tóth Krisztián védett bravúrral, majd a védők blokkoltak kétszer is, utóbbi Rakóczi a gólvonalon, az ismételten kipattanó labdát Rokszin 6 méterről lőtte a kapuba, 1–2.

Mesterszemmel

Illés László: – Megérdemelten jutott tovább a Szolnok, amely fizikálisan felőrölt bennünket. Voltak lehetőségeink, amelyekkel nem tudtunk élni, de a csapatot elismerés illeti a kupaszereplésért. Külön köszönet a megyebeli futballbarátoknak, akik szurkoltak nekünk.

Balogh Pál: – A mérkőzés egyetlen pozitívuma, hogy kiharcoltuk a továbbjutást. Nagyon nehezen alkalmazkodtunk a rossz talajú pályához, a hazaiak pedig végig lelkesen küzdöttek azért, hogy elérjék a hosszabbítást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!