szon-sportoldal

2016.11.15. 17:54

Nagy Kitti szófiai fellépése

Nyíregyháza - Az elmúlt héten amazonok tréningeztek a tatai edzőtáborban. Aztán hétfőn hajnalban útnak indultak és Szófiába repültek. A bolgár főváros ad otthont a női ökölvívó Európa-bajnokságnak, amelyről a magyarok sem hiányozhatnak.

Nyíregyháza - Az elmúlt héten amazonok tréningeztek a tatai edzőtáborban. Aztán hétfőn hajnalban útnak indultak és Szófiába repültek. A bolgár főváros ad otthont a női ökölvívó Európa-bajnokságnak, amelyről a magyarok sem hiányozhatnak.

A versenyzők mellett az trénerek is nagyon készültek a megmérettetésre, hiszen a Kovács Mária, Ancsin Katalin edzőpárosnak ez a verseny lesz az igazi bemutatkozása. Igaz a nyáron már vezették az ifjúsági és junior válogatottat a korosztályos Európa-bajnokságon, szép sikerrel, hiszen három ezüst és hat bronz volt a fiatalok termése.

Kilenc versenyzőnk kezdi majd a küzdelmeket, köztük Nagy Kitti, az NYVSC-Big Boxing kiválósága, aki második felnőtt kontinensbajnokságára készül.

Két éve Bukarestben a négy közé jutásért az ukrán Maryna Malovana volt az ellenfele. Kitti taktikusan és jól bunyózott, így aztán óriási meglepetést okozott, hogy a mérkőzésvezető végül az ukrán lány kezét emelte a magasba. Kitti így az ötödik helyen zárt.

Bajnokként

Az édesapja, Nagy Lajos edzette Kitti a közelmúltban Érden szerezte meg hatodik magyar bajnoki címét és bizakodva várja a szófiai viadalt.

– Jól sikerült a felkészülés, jó formában érzem magam, úgy vélem ezt az érdi bajnokságon is bizonyítottam. Igazából nem ismerem a mezőnyt, annyit tudok, hogy a világbajnok német versenyző nem indul, ám erős ellenfelekben aligha lesz hiány.

– Bízom benne, hogy a sorsolásnál nem leszek balszerencsés. Szeretném élvezni a bunyót, megvalósítani azt, amit a soros meccsre eltervezek. Amennyiben így lesz, akkor az magával hozhatja az eredményt is. Nagyon boldog lennék, ha sikerülne éremmel hazatérni – így Kitti.

Naponta ingázik

A bájos nyíregyházi leány egyébként a Debreceni Egyetemen másodéves és gyógytornásznak tanul. Az edzéseket és a tanulást nem könnyű összeegyeztetni, főkén, hogy Nyíregyházán tréningezik, utána pedig megy vissza Debrecenbe. Már csak emiatt is kijárna neki egy szép eredmény.

A magyar csapat

48 kg: Barankai Virginia, 51 kg: Beri Krisztina, 54 kg: Szűcs Szabina, 57 kg: Nagy Kitti, 60 kg: Pribojszki Kata, 64 kg: Korcsmáros Mercedesz, 69 kg: Oláh Eszter, 75 kg: Nagy Tímea, 81 kg: Szatmari Petra.

Csapatvezető és edző: id. Balzsay Károly. Edzők: Kovács Mária, Ancsin Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!