szon-sportoldal

2016.11.08. 12:19

Nem élte bele magát, de azért így is izgult Majoros Bence

Nyírbátor - Tanulni kell az Európa-bajnokságon történtekből, az első próbát azóta kiállta az asztaliteniszező Majoros Bence.

Nyírbátor - Tanulni kell az Európa-bajnokságon történtekből, az első próbát azóta kiállta az asztaliteniszező Majoros Bence.

Nincs ezen mit szépíteni, egyben nem is kell csökkenteni az értékét: Majoros Bence a magyar válogatott elsőszámú játékosaként állt az asztalhoz az osztrákok elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A nyírbátori nevelésű, a Báthory István Gimnáziumban a tanév végén érettségiző 19 éves játékos cseppet sem vallott szégyent az Eb-címvédő „sógorok” ellen, hiszen mérkőzést is nyert, igaz, a selejtezőt végül elveszítették a mieink 3–2-re.

Négyből hárman

– Négyen alkottuk a mérkőzésre készülő keretet, de a meccsre csak három játékost lehetett nevezni – elevenítette fel a Marczibányi téri Ormai-csarnokban vívott selejtező előzményeit Majoros Bence. – Nem akartam beleélni magam, hogy játszok, mert akkor csalódás lett volna, ha kimaradok, mégis úgy készültem, helyem lesz a csapatban, hogy ne érjen teljesen váratlanul, ha lehetőséget kapok. Úgy voltam vele, Kosiba Dániel biztosan játszik, a másik két helyre Lakatos Tamással és németországi csapattársammal, Szudi Ádámmal pályáztam. Aztán másfél órával a meccs előtt Aranyosi Péter szövetségi kapitány közölte, hogy az egyes helyen jutok szóhoz, vagyis garantáltan két mérkőzést játszok. Időm sem volt megijedni, egyszerre örültem és izgultam a lehetőség miatt.

A Bundesliga másodosztályú Borussia Dortmundban szereplő Majoros az első meccsen 3:1-re kikapott Daniel Habesohntól, aztán 2–1-es osztrák vezetésnél úgy lépett asztalhoz, hogy mindenképpen le kell győznie a balkezes David Serdaroglut, különben az osztrákok megnyerik a meccset. Bence elbírta a terhet, hiszen sima 3:0 (9, 5, 3)-ra nyert, más kérdés, hogy utána Habesohnt Kosiba sem tudta legyőzni (1:3), így az osztrákok nyerték a meccset.

Kár a végéért

– Az első találkozón nem játszottam jól, ez bosszantott, emiatt is javítani akartam a második meccsemen – így Majoros Bence. – Korábban vertem már meg Serdaroglut, de a mostani egy másik szituáció volt, muszáj volt nyernem. Feldobott, hogy sokan biztattak bennünket, és szerencsére akkor jól ment a játék. Kár, hogy a végén kikaptunk, de az osztrákok ellen nem szégyen a vereség, és a csoport harmadik tagja, a dánok ellen igyekszünk majd javítani.

Az eggyel korábbi válogatott élmény is Budapesthez köti Majoros Bencét, hiszen résztvevője lehetett a fővárosban rendezett egyéni Európa-bajnokságnak. Azon végül úgy esett ki a selejtezőcsoportjából, hogy továbbjutónak vélte magát, majd kiderült, minimum egy szettet még nyernie kellett volna.

Előtte még a pálya

– Történt, ami történt, túl kellett lépni rajta – jelzi Majoros Bence, hogy már kilábalt a három héttel ezelőtti szomorúságából. – Úgy vélem, hogy egyesben és párosban is jól játszottam, azt pedig senki nem veheti el tőlem, hogy legyőztem négy egyre Alekszandr Karakasevicset, aki vegyes párosban ezen az Eb-n és bronzérmet nyert. A tanulságokat le kell vonni, és nem szabad még egyszer ilyen hibába esni. Nagyon fiatal vagyok még, bízom benne, hogy lesz még lehetőségem a nemzeti színeket képviselni.

Az osztrákok elleni csapatkijelölés mellett is azt súgja még valami, hogy igen...

A Bundesligában is jól megy

A Nyírbátori ASE-tól tavaly előbb a harmadosztályú Weinhemhez igazoló, amúgy az egyik leghíresebb európai bázison, Ochsenhausenben készülő játékosnak kiváló az idei Bundesliga-mérlege. A remek légiósokat (a Dortmundban Bencén kívül Szudi Ádám és az orosz Jevgenyij Fagyejev alkotja az alapcsapatot) felvonultató bajnokságban Bence eddig 12 egyéni mérkőzéséből tízet megnyert, és a hétvégén is két 3:0-s sikerrel járult hozzá a Dortmund 6–4-es sikeréhez Frickenhausenben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!