szon-sportoldal

2016.11.25. 08:33

Nem mindegy, ki nevet a végén

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Két vasárnapi mérkőzéssel zárul az őszi idény – Mándokon és Rakamazon.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Két vasárnapi mérkőzéssel zárul az őszi idény – Mándokon és Rakamazon.

A magyar amatőr válogatott Európa-bajnoki selejtezője miatt csonka fordulót rendeztek október végén a Kelet Takarék megyei első osztályban. A csoportjában második helyen végzett együttesben csak és kizárólag szabolcsi futballisták szerepeltek, ez indokolta, hogy a tizenkettedik bajnoki körben több csapat élt a halasztás lehetőségével. A rakamaziak például öt játékossal képviseltették magukat a nemzeti gárdában, így értelemszerűen elodázták az Ibrány elleni fellépésüket. A Tiszavasvári – hasonló okból – ugyancsak kulcsembereket lett volna kénytelen nélkülözni, így szintén elmaradt a mándoki túrája.

Mindkét összecsapást vasárnap pótolják és a felek számára közel sem mindegy, miként sikerül az őszi zárás. Olyannyira nem, hogy a Rakamaz – győzelem esetén – akár két hellyel is feljebb nyomulhat a tabellán. Az újonc legénységtől pedig felettébb szépen mutatna a hatodik pozíció megkaparintása. Ugyanakkor a sír széléről visszatáncoló (vagyis a táblázat legvégéről jelentősen előre rukkoló...) ibrányiak a három pont megszerzésével hetedikként fejezheti be az esztendőt, ami a korábban tapasztaltakhoz képest maga lenne a tökély.

Mindeközben a Mándok azért töri magát, hogy hátba csapja a középmezőnyben táborozó riválisokat, illetve minél inkább lerázza a közvetlen veszélyzónában veszteglő vetélytársakat. ...és, persze a Tiszavasvári sem potyára szeretné megtenni a meglehetősen hosszú utat. A már biztos harmadik Kiss-alakulat egy újabb nagy domborítással minimálisra szűkítené hátrányát a második Nagyecseddel szemben.

KM-KT

Szakvezetői várakozások

A 12. fordulóból elhalasztott mérkőzések, vasárnap (kezdés: 13, ifi: 11)

Rakamaz (7.)–Ibrány (9.)

Madalina György, rakamazi edző: – Végre megtört a jég! A múlt heti mándoki győzelmünkkel kiharcoltuk az esélyt, hogy az utolsó őszi meccsünkön egy még szebb helyezés megszerzéséért tudunk játszani. Sokan nem gondolták volna, hogy egy Rakamaz–Ibrány mérkőzés a középmezőny rangadójának nevezhető, amely mindkét csapat számára fontos. Nekünk a legfontosabb!

Nagy Sándor, ibrányi edző: – Minden jó, ha jó a vége! Mondjuk, számunkra már olyan rosszul nem alakulhat ez az ősz. Akadnak ugyan kisebb gondjaink, ráadásul nagyon jó Rakamaz ellen játszunk, ettől függetlenül szeretnénk folytatni sorozatunkat, magyarul győzni megyünk.

Mándok (13.)–Tiszavasvári (3.)

Dancs Attila, mándoki edző: – Szeretnénk feledtetni a múlt heti kisiklást, egyrészt azért, mert nem akarunk kiesőhelyen karácsonyozni, másfelől győzelemmel kívánunk búcsúznia szurkolóinktól és szponzorainktól.

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Az év utolsó tétmerkőzese következik, melyre még minden játékosnak fel kell szívnia magát, és összeszorított fogakkal küzdenie kell a végsőkig. Ha ilyen mentalitással lépünk pályára Mándokon, akkor sikeresek lehetünk,, egyben nyugodtan mehetünk a téli pihenőnkre. A srácok tudják, hogy ezt meg meg kell csinálnunk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!