szon-sportoldal

2016.11.16. 17:24

Nyírbátori FC - Kóláért tartott edzés, Pali cipőjében

Nyírbátor - A Herthánál tartott futsalos edzések után szerdán a nyírbátori játékosoknak is foglalkozást tartott Kis János.

Nyírbátor - A Herthánál tartott futsalos edzések után szerdán a nyírbátori játékosoknak is foglalkozást tartott Kis János.

Öt héttel ezelőtt Dárdai Pál hívására Berlinben, mások mellett Salamon Kalout instruálta, szerdán Ambrusz Árpád kérésére Nyírbátorban Bagi Ákossal és társaival érttette meg, hogy olykor a futsalos stílusnak is helye van a nagypályás labdarúgásban.

Kis Jánosnak érthetően megnőtt az ázsiója azok után, hogy híre ment: a Hertha BSC-nél két edzést is ő vezényelt le a legutóbbi válogatott szünetben, és munkájáról a Bundesligában most is negyedik helyen álló csapat játékosai, valamint a magyar edző, Dárdai Pál is felsőfokon beszélt. A futsal egyik itthoni alapítója, az edzőként háromszoros bajnok 58 éves szakember azóta megválogatja, hogy hol is segít be a munkába. Az NB III-as nyírbátori csapat azok egyike volt, amelyhez első szóra ellátogatott.

– Mindezt Makay Robinnak, a csapat korábbi játékosának köszönhetik az itteniek, az ő kérésére érkeztem, és egy kóláért tartom meg ezt a mostani edzést – mondta a bemelegítést szemlélve Kis János, akivel nem nehéz azonnal szóba elegyedni, így azt is kérdés nélkül mondta, hogy a lábán látható stoplist bizony Dárdai Palitól kapta. – Hogy megnőtt-e az ázsióm a berlini napok óta? Akikkel eddig tartottam a kapcsolatot, azokkal is megvolt köztünk a tisztelet, most mintha többen tisztelnének, mint korábban… Meg talán jobban meghallják, amit mondok. Egyértelmű, hogy ez Dárdai Pálnak is köszönhető.

Kis János a megyében sem teljesen ismeretlen, hiszen a tavalyi bajnoki évben irányította a Nyíregyházi Ezüstcsikók NB II-es futsalcsapatát, és gyakori vendég a Nyírgyulaj Nyírbátorban játszott hazai mérkőzésein is (szerdán sem hagyta volna ki a Fradi elleni Magyar Kupa-mérkőzést). A „Csikók” között játékosa volt a bátori nagypályás csapat középpályása, Lakatos László is, nem véletlen, hogy „Csokit” ki is pécézte magának, és kapus híján őt akarta a gólvonalra vezényelni, mondván ő úgysem elég „ügyes”.

A bemelegítés után Ambrusz Árpád jelezte, hogy eljött Kis János ideje, a jó beszélőkével megáldott szakember pedig hamar megtalálta a közös hangot a futballistákkal. A gyakorlatok lényege mi más lett volna, mint kis területen, minél kevesebb labdaérintéssel játszani, és ötpercenként cserélődtek a sorok, hiszen a hidegre fordult havasesős időben adva volt a megfázás veszélye is.

– Érdekes, ugyanilyen cudar idő volt Berlinben is – tett még egy egyenlőségjelet a Herthánál és az NYFC-nél végzett munkája közé Kis János. – Az ottani visszajelzések nagyon jók voltak, remélem itt, Nyírbátorban is hasznát látják majd ennek az edzésnek.

A Hertha a Kis János-féle edzések után 1–1-es döntetlent játszott Dortmundban. A Nyírbátor is jó lehet az egy pontra szombaton, Putnokon…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!