szon-sportoldal

2016.12.06. 11:23

Két legyet egy csapásra lőttek Szekszárdon

Nyíregyháza - A serdülő bajnokságon és a Hungarian Openen is remekeltek a Nyíregyházi PLE versenyzői.

Nyíregyháza - A serdülő bajnokságon és a Hungarian Openen is remekeltek a Nyíregyházi PLE versenyzői.

Ugyanazon a színhelyen, Szekszárdon rendezték meg a serdülő országos bajnokságot és a Hungarian Opent, vagyis a nyílt magyar nemzetközi bajnokságot, amelyen tíz ország versenyzői vettek részt.

A Nyíregyházi PLE serdülő sportlövői a bajnokságon 31 olimpiai pontot szereztek, amivel az egyesületi pontverseny harmadik helyén végeztek. Bajnoki címet szerzett a légpuska lány csapat, a második helyen végzett a légpisztolyos fiú trió, egyéniben pedig Nizsalóczki Soma és Vaskó Fanni (mindketten légpisztoly) lett bronzérmes.

A Hungarian Openen Agárdy Vilmos a junior fiúk légpisztolyos versenyszámát megnyerte, Vareha Attila pedig ugyanott a harmadik helyen végzett. Legalább ekkora büszkeség, hogy Agárdy Vilmos a férfiak mezőnyében 571 körös eredménnyel a negyedik helyen végzett, s ez azért különleges, mert ifjúsági korcsoportos versenyző az utóbbi években nem ért el ilyen kiemelkedő eredményt a felnőttek között.

Eldőlt az is, hogy jövőre Nyíregyházán rendezik ezt a két versenyt, a serdülő országos bajnokságnak és a Hungarian Opennek a Continental Aréna ad majd otthont.

Serdülő bajnokság, Szekszárd

A Nyíregyházi PLE versenyzőinek eredményei

Légpisztoly 40 lövés

Fiúk: 9. Oláh János 329.

Lányok. Egyéni: 9. Pál Panna 261, 12. Simon Alíz 247, 13. Veres Rebeka 229. Csapat: 3. Nyíregyházi PLE (Pál Panna, Simon Alíz, Veres Rebeka).

Légpisztoly 20 lövés

Fiúk. Egyéni: 3. Nizsalóczki Soma 167, 15. Torkos Zsolt 140, 25. Simon Attila 100. Csapat: 6. Nyíregyházi PLE (Nizsalóczki Soma, Torkos Zsolt, Simon Attila).

Lányok. Egyéni: 3. Vaskó Fanni 167, 6. Lénárt Eszter 150, 7. Torkos Anetta 145. Csapat: 2. Nyíregyházi PLE (Vaskó Fanni, Lénárt Eszter, Torkos Anetta).

Légpuska 20 lövés

Fiúk. Egyéni: 11. Simon Attila 143, 16. Torkos Zsolt 109, 17. Nizsalóczki Soma 108. Csapat: 4. Nyíregyházi PLE (Simon Attila, Torkos Zsolt, Nizsalóczki Soma).

Lányok. Egyéni: 5. Vaskó Fanni 157, 8. Torkos Anetta 148, 9. Szentesi Viktória 133. Csapat: 1. Nyíregyházi PLE (Vaskó Fanni, Torkos Anetta, Szentesi Viktória).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!