szon-sportoldal

2016.12.05. 11:13

Kisvárda Master Good - Fiatalítani kell csatárposzton

Kisvárda - Mindennel elégedettek lehettek az NB II-es várdai futballisták, „csak” a helyzetkihasználással és az eredménnyel nem.

Kisvárda - Mindennel elégedettek lehettek az NB II-es várdai futballisták, „csak” a helyzetkihasználással és az eredménnyel nem.

Az adott mérkőzések megrendezésének pillanatában, főleg a bajnokság elején még nem lehet biztosan tudni, hogy melyik a rangadó és melyik nem. A szezon végére azonban összeáll a kép, és mivel a vasárnapi játéknapot követően éppen félidejénél tart az NB II, felértékelődik egy-egy meccs jelentősége. A Balmazújváros elleni 0–1 után a Kisvárda Master Good a negyedik helyen várja az évzáró, tavaszról előrehozott Budaörs elleni vasárnapi meccset, és a tabella jelenlegi első kilenc helyezettjéből héttel is hazai pályán játszott – önmagával ugye nem vívhatott tétre menő meccset, a kivétel pedig a hetedik Zalaegerszeg, amelyet idegenben győzött le (3–0).

A hét meccs közül a Soroksár (3–0) és a Vác (1–0) ellenit tudta megnyerni, döntetlent hozott a Puskás Akadémia (2–2) és a Nyíregyháza Spartacus (2–2) elleni rangadó, míg a Békéscsaba (0–2) és a Mosonmagyaróvár (1–3) után vasárnap a Balmazújváros (0–1) is nyerni tudott a Várkertben.

– Veszítettünk ugyan, de nem tudok semmi rosszat mondani a csapatra – fogalmazta meg érzéseit Révész Attila, a várdaiak szakmai igazgatója. – Támadó felfogásban és látványosan játszottunk, továbbra is vallom, hogy hosszú távon ez lehet az üdvözítő. A közönség reakciója is erre utal, hiszen a vereség ellenére is megtapsolták a csapatot, és így volt ez a korábbi alkalmak során is. Ezeket támasztja alá a mérkőzésről készült statisztikai elemzés is, mind labdabirtoklásban, mint pedig a passzok számát tekintve jócskán felülmúltuk az ellenfelet. Csak nem volt, aki gólt szerezzen, és ez megerősítette bennem azt az érzést, hogy csatárposzton fiatalítanunk kell. Az első lépést Horváth Zoltán szerződtetésével megtettük, rá a tavaszi szezontól számíthatunk.

A mérkőzést centerposzton kezdő Miroszlav Grumics korán besárgult, majd amikor már érett a cseréje, és Rajczi Péter az első félidő végén elment melegíteni, akkor könyöklésért a kiállítás sorsára jutott.

– Grumics helyére jött volna Rajczi, de a csatár fegyelmezetlensége miatt változott a forgatókönyv – utalt erre a szakvezető. – Ez volt az első kiállításunk a bajnokságban, a mi játékosainkra nem jellemzőek az ilyen megmozdulások. Nem titok, Grumicsnak már elő volt készítve a szerződésbontása, ez a folyamat felgyorsulhat a napokban. A csatár szezonja siralmasra sikeredett, a jelek szerint ő már csak levezetni jött hozzánk. Vezessen le máshol, de ne itt!

Miroszlav Grumics már csak azért sem juthatna szóhoz az esztendő utolsó, Budaörs elleni hazai mérkőzésén, mert a kiállítása miatt legalább egymeccses eltiltás mindenképpen vár rá.

Nem minden a statisztika

A Révész Attila által is említett statisztikai adatok közül néhány az InStat elemzőrendszer alapján. A Kisvárda 64 százalékban birtokolta a labdát, a meccs 203 párharcából 112-t megnyert (55%). A passzok száma 618–299 volt, azaz dupla annyi, mint az ellenfélé, ami szintén kiemelkedő adat, főleg, hogy 88 százalékos volt a pontosság. Erős Gábor volt a legtöbbet játékban, ő 120-szor passzolt, ebből 107-szer pontosan! Az úgynevezett kulcs-, vagyis a tizenhatoson belülre érkező átadások számában 23–9-re bizonyult jobbnak a Várda. No igen, de a meccset a Balmazújváros nyerte...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!