szon-sportoldal

2017.02.21. 14:19

Kék Cápák - Erődemonstráció a bronzéremért

Nyíregyháza - Siska János edző úgy értékeli, hogy hiányérzet nélkül térhettek haza a Kék Cápák a férfi kosárlabda Hepp-kupa négyes döntőjéből.

Nyíregyháza - Siska János edző úgy értékeli, hogy hiányérzet nélkül térhettek haza a Kék Cápák a férfi kosárlabda Hepp-kupa négyes döntőjéből.

Éremmel jöttek haza, ahogy remélték, de az nem lett túl fényes, ahogy talán megálmodták. Harmadik helyen zárt a férfi Hepp-kupában a Nyíregyháza Blue Sharks, amely a győri négyes finálé során az elődöntőben a negyedik negyed közepéig vezetett, végül 80–73-ra veszített Tehetséges Fiatalok ellen, majd a bronzmérkőzésen leiskolázta (94–65) az Oroszlányt.

– Nem maradt bennem hiányérzet, a bronzérmet sem vigaszdíjnak érzem, mert keményen megküzdöttünk érte – mondta Siska János, a Kék Cápák vezetőedzője. – A kupameccsek minden jegyét magán viselte ennek a sorozatnak a végjátéka, hiszen a bajnoki erőviszonyok alapján a gyengébb ellenfelet győztük le és az erősebbtől kaptunk ki, de ez a fajta kavarodás a Magyar Kupára is jellemző volt. Ahogy azt előre tudtuk, a pillanatnyi forma döntött, egyszer a kárunkra, aztán a javunkra. Annak azért örülök, hogy a Oroszlány elleni mérkőzésre összekaptuk magunkat, és igazi erődemonstrációt bemutatva sikerült megszereznünk a harmadik helyezést. Az is egy nagyon komoly mérkőzés volt, a játékosok is mondták, hiába vezettünk harminccal, olyan volt, mintha egál lenne az állás, annyira szívták magukat az oroszlányiak, és annyira tüzelték őket a szurkolóik. De ez számunkra is plusz motivációt jelentett.

Ezzel a kupában tett kalandozás véget ért, következik a bajnokság alapszakaszának hajrája, legközelebb vasárnap hazai pályán játszik a csapat az Óbudai Kaszásokkal. Mit lehet hasznosítani mindabból, ami a Hepp-kupában megérintette a társaságot?

– Először is hatalmas élményben volt részünk, a játékosoknak éppúgy, mint nekünk, edzőknek – így Siska János. – Felemelő volt a közeg, a rendezés és az, hogy a legjobb magyar csapatokat is testközelből láthattuk. Rengeteg tapasztalatot szereztünk, elsősorban persze a fiatalok, de a rutinosabb játékosaink közül sem sokan lehettek részesei a kupa végjátékának. Úgyhogy erőt meríthetünk mindabból, ami történt, és még ráadásul érmet is nyertünk.

Ami ugye nem egyenlő a vigaszdíjjal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!