szon-sportoldal

2017.03.21. 11:08

Bravúrokkal a legjobb nyolc közé

Nyíregyháza, Nyírbátor - Az asztaliteniszezők közül Molnár Dávid az U21-es bajnokságon remekelt, Laskai Írisz Gödöllőn nyert területi ranglistaversenyt.

Nyíregyháza, Nyírbátor - Az asztaliteniszezők közül Molnár Dávid az U21-es bajnokságon remekelt, Laskai Írisz Gödöllőn nyert területi ranglistaversenyt.

Olyan hétvégére írták ki az U21-es magyar bajnokságot, amikor a korosztály legjobbjai közé tartozó triónak, Majoros Bencének, Szudi Ádámnak és Ecseki Nándornak, magyarán a legutóbbi Európa-bajnoki selejtezőn bevetett komplett felnőtt magyar válogatottnak csapatbajnoki fordulója volt a német Bundesligában.

Így is népes mezőny gyűlt össze a budapesti Ormai-csarnokban megrendezett viadalon, és az indulók között volt a 15 éves, tehát elsőéves ifjúsági korú Molnár Dávid is. A nyírbátori játékost selejtezőcsoportjában a negyedik, vagyis utolsó helyre rangsorolták, ehhez képest három győzelemmel, hibátlan mutatóval jutott a főtáblára. Ott előbb a pécsi Hőgye Gábort verte 4:0-ra, majd az extraligás BVSC-ben játszó Kovács Gábort múlta felül 4:1-re, és már bent volt a legjobb nyolc között. A negyeddöntőben a szintén a legmagasabb osztályban szereplő egri Timafalvi Gergőtől kapott ki 4:1-re, így az érem már nem jött össze. Párosban sem, ahol a budaörsi Nagy Norbert oldalán a nyolcaddöntőben az egri Timafalvi, Banok Tamás duótól szenvedtek vereséget (3:0).

A NAC Nyíregyháza ugyancsak korosztályos válogatott, serdülő korcsoportos versenyzője, Laskai Írisz Gödöllőn szerepelt II. osztályú ifjúsági és felnőtt ranglistaversenyen. A cél az volt, hogy Írisz idősebbek ellen játszhasson, és ezt sikerrel tette, hiszen az ifik között az első helyen végzett egyesben, és párosban a Jászkun Volán sportolója, Kecskeméti Cintia oldalán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!