szon-sportoldal

2017.03.03. 20:01

Győzelembe torkollott a féktelen rohanás

Kisvárda - Nyolc perccel a vége előtt még csak eggyel vezetett, de végül héttel nyert a Kisvárda a Kispest ellen.

Kisvárda - Nyolc perccel a vége előtt még csak eggyel vezetett, de végül héttel nyert a Kisvárda a Kispest ellen.

Láttak már olyan meccset, amelyik 48–36-ra végződött? Mert a pénteki kisvárdai bajnoki első tíz perce alapján minden esély megvolt erre a lehetetlen végkifejletre, hiszen akkor 8–6 volt az állás, ami ugye hattal felszorozva kiadja az inkább kosárlabda-, mint kézilabda-meccsre jellemző eredményt.

A 13. percig kellett várni az első rontott lövésre, akkor Tóth Gabriella forgácsolta szét a lécet. A Győrből érkező, a meccset nagy elánnal kezdő balátlövő a korábbi két góljánál szerződést kötött Fortunával, hiszen előbb a kapus kezéről, majd a lábáról pattant a hálóba a labda a lövése után, de harmadjára már nem volt ilyen szerencséje.

Féktelen rohanásnak volt részese a lelkes közönség, várdai részről Marina Dmitrovics indult be nagyon, kispesti oldalon Balog Beáta értékesítette biztos kézzel a büntetőket. A játékrész felénél meg kellett állapítanunk, hogy már „csak” 44–36 lehet a vége, magyarán alábbhagyott a góltermelés, mert kimaradt néhány várdai ziccer. De azért cseppet sem unatkoztunk, és szép lassan elkezdett növekedni a hazai előny, amire nagyon is vágytak az október 12-e óta nyeretlen várdaiak.

Közben az újak közül nemcsak Tóth Gabit, hanem Orbán Adriennt is láttuk gólt lőni, Hanna Yttereng pedig a védekezésben tette úgy ahogy a dolgát, bár az első félidőben kapott gólok száma arról árulkodott, ezen a téren van még mit csiszolni.

Amikor a második félidő elején hatra nőtt a hazai előny, elérhetővé vált a szakvezetőség által megfogalmazott tízgólos különbség, de a sereghajtó nem adta fel, illetve dadogni kezdett a fehér mezesek támadójátéka. Miközben a rengeteg kiállítás szétszabdalta a játékot, a hatoson üresen felejtett Pintér Zsanett góljával kettőre jött fel a Kispest. Samira Rocha hetedik találata hozott egy kis megnyugvást (igaz, utána egyszer még 23–22-re is feljött a Kispest), rendeződött a védekezés valamint a kapusteljesítmény, és ha nem is 48–36-ra, és még csak nem is tízgólos különbséggel, de megnyerte a meccset a Várda. Úgy, hogy a meccs utolsó hat gólja már a hazaiaké volt!

NB I, női: 15. forduló

Kisvárda Master Good SE–Kispest NKK 29–22 (17–13)

Kisvárda, 1000 néző, v.: Hargitai, Markó.

Kisvárda: Dzsukeva – Orbán A. 3, Dmitrovics 4, Liscsevics 5, Szabó V. 1, Tóth G. 4/1, Rocha 7. Csere: Puscas (kapus), Yttereng, Héjjas, Gedroit 5/2, Kucherova, Umanec. Edző: Dévényi János.

Kispest: Brunner – Tamás K. 6, Szerző 4/3, Kosik, Fundák 1, Polics 1, Balog B. 6/4. Csere: Nenezics (kapus), Trizno 3, Kiss K., Pintér Zs. 1, Petrovszki, Bárdi. Edző: Béki Nagy Bertalan.

Az eredmény alakulása, 6. perc: 4–4, 12.: 9–8, 16.: 12–9, 26.: 14–12, 32.: 19–13, 41.: 20–18, 52.: 23–22, 55.: 26–22.

Kiállítások: 10, illetve 10 perc. Hétméteresek: 3/3, illetve 7/7.

Mesterszemmel

Dévényi János: – Szerettünk volna magabiztosabban nyerni, de az első félidei védekezésünk kívánnivalót hagyott maga után. A második félidőben is hagytuk visszajönni a Kispestet, de végre egy végjáték, amiből mi jöttünk ki jól.

Béki Nagy Bertalan: – Papírforma-eredmény született, de a hétgólos különbség azért nem reális, mert néhány perccel a vége előtt még csak eggyel vezetett a Kisvárda. Szépen ellenálltunk, majd olyan nyomás alá kerültünk, amit nem értettem, és kijött, hogy jobb játékosokból áll az ellenfél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!