szon-sportoldal

2017.03.29. 08:30

Így is történelmet írnak a fiúk a balkányi labdarúgásban, de megpróbálnak az 50 veretlen meccsig eljutni

Balkány - A tizenkét pontos előnyt legfeljebb elszórakozhatja a Balkány, de aligha teszi meg ezt a szívességet.

Balkány - A tizenkét pontos előnyt legfeljebb elszórakozhatja a Balkány, de aligha teszi meg ezt a szívességet.

Egy, csak egy futballcsapat van talpon a vikéken. Legalábbis a megyei első osztályban csupán a Balkány őrzi veretlenségét (az előző idényből áthúzodó veretes sorozat immár negyvennyolc bajnoki találkozót foglal magába...!), holott lassan már „térdig járunk” a tavaszi szezonban. Az élen gyökeret eresztett Mirgai-legénység előnye tizenkét pontra duzzadt a második Nagyecseddel szemben – négy tavaszi forduló alatt megduplázódott a különbség. Az őszi idény végén ugyanis hajszálra hasonló volt az ábra, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy akkor a szatmárial még közelebb, hat egységnyi távolságból üldözték a listavezetőt.

Nem szükséges diploma annak kisakkozására, hogy ekkora előnyt legfeljebb elszórakozni lehet a hátralévő tíz fordulóban, a balkányiak azonban aligha teszik meg ezt a szívességet.

– Az, hogy tizenkét ponttal vezetjük a bajnokságot jelentős mértékben annak köszönhető: tényleg nagyon együtt van ez a társaság – nyomatékosította Mirgai László, a Balkány trénere. – Bogdanovics Igorral az elmúlt héten a tiszalöki barátaimnál jártunk, akik megkérdezték tőle: hogy érzi magát Balkányban? Igor válasza minden elárult, azt felelte: ő már sok mindent megélt a futballban, de most jutott el odáig, alig várja, hogy újra együtt lehessen a játékostársaival, és ezt a többiek valamint én is így érzem. Mert nekünk az edzések a munka mellett egyben a kikapcsolódást is jelentik. Jó közösséget alkotunk, élvezzük egymás társaságát, mint egy kis család, úgy működünk. Mindig kitűzünk magunk elé új célokat, most például azt, hogy megpróbálunk ötven veretlen meccsig eljutni. Nagyon nagy előny, hogy az idősebbek mellett a fiatalok is erősek mentálisan. Meg kell említenem a vezetőket, akik mindenben támogattak, hogy olyanná formáljam a keretet, amilyen az általam elképzelt játékrendszerhez a legmegfelelőbb. Nem foglalkozunk azzal, mekkora az előny, mindig a következő mérkőzést szeretnénk megnyerni, aztán, hogy ezt meddig tudjuk nyújtani, majd kiderül. De az biztos, így is történelmet írnak a fiúk a balkányi labdarúgásban, hisz ilyen hosszú veretlenségi sorozatot még sohasem sikerült véghez vinni.

KM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!