szon-sportoldal

2017.03.09. 11:16

Mentőakció, mesterhármassal - Reményt adó győzelemmel kezdett Namény

Vásárosnamény -  A jelek szerint a Farkas-csapda tökéletesen bevált. legalábbis nagy vadat ejtettek a vásárosnaményiak.

Vásárosnamény -  A jelek szerint a Farkas-csapda tökéletesen bevált. legalábbis nagy vadat ejtettek a vásárosnaményiak. A megyei első osztályú futballcsapat tavaszi nyitófellépésén „elkapta” a Nyírgyulajt, amely az élmezőny betonbiztos tagja. A télen munkába állt Farkas Béla edző hosszú vadászidényt irányzott elő, elvégre a rá bízott legénység az utolsó helyről próbál feljebb kapaszkodni – annyi pontot zsákmányolni, hogy megússza a kiesést. Nos, az 5–1-es győzelem egy csapásra felélesztette a reményt, ebben döntő érdemeket szerzett Lizák Bence, aki három gólt rámolt be a Gyulajnak. A beregiek egyébként is álomszerűen kezdtek, a 22. percben már 4–1-re vezettek, megágyazva a sikernek, egyben megindítva menekülési akciót.

– Jól esett, hogy sok gratulációt kaptam, de tisztában vagyok ezzal, ez nem csupán az én érdemem, az egész csapat megdolgozott a győzelemért – közölte profikat megszégyenítő hozzáállással a klasszikus mesterhármast „gyártó” Lizák Bence. – Mondhatom, nagyon sokat gyakoroltunk, tulajdonképpen már december elkezdtük a felkészülést, alig volt pihenőnk, de megérte gyűrődni. Hál ’istennek összejöttek a dolgok, viszont mindenki tudja: igazából akkor lesz értelme a történteknek, ha a folytatásban hasonló teljesítményt nyújtunk. Én is erre törekszem bár nyilvánvalóan nem ígérhetek minden meccsen három gólt, persze, a lehető legtöbbet akarom kihozni magamból. Ősszel háromszor találtam be, hol a jobb-, hol a balszélen szerepeltem, így ritkábban kerültem helyzetbe, most Farkas Béla feltett csatárnak, ami jobban fekszik nekem,.

A tizenkilenc éves, beregdaróci származású titán még nem csúszott le semmiről, miként a Namény sem. Bár a gárda még sereghajtó, a tizedik Ibránytól mindössze hat pont választja el, ami nem tűnik vészesnek. Pláne, hogy a két csapat vasárnap egymással tusakodik...

– A jó nyitány fontos, de már előre kell nézni. Nekünk valamennyi meccs kisebbfajta élet-halál harc és mindent megteszünk, hogy bennmaradjunk ebben az osztályban. Szeretnék úgy futballozni, hogy később legyen esélyem feljebb lépni, kipróbálni magam magasabb szinten. Tudom, fejlődnöm, fizikailag erősödnöm kell és a kapu előtt is nyugodtabb játékra, a helyzetek jobb kihasználására van szükség, hogy minél eredményesebb legyek.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!