szon-sportoldal

2017.03.31. 19:12

Szpari: feltöltötték az akkut

Nyíregyháza - A legkevesebb gólt kapó csapatnál vizitál Véber György együttese.

Nyíregyháza - A legkevesebb gólt kapó csapatnál vizitál Véber György együttese.

A múlt hétvégi bajnoki szünet után ismét pattog majd a labda a labdarúgásunk második vonalában. A Szpari vasárnap a nevében Tisza-parti, de a második névadó otthonában Gyulán lép pályára a Szeged 2011 Grosics Akadémia ellen.

- A hét eleje tartalmas volt, az erőnléti munka után szerdán egymás közötti játék volt a program. summázta az elmúlt napok történéseit Véber György, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Megdolgoztattuk őket, az akkukat feltöltöttük. Pénteken és szombaton már a taktika jellegű felkészülés a főszerep.

Az ellenfélnél több exszparista is játszik, így Andorka Péter, Germán Tamás, Jagodics Bence és Mészáros Márk. Klausz László csapata remekül védekezik, hiszen a mezőnyben a legkevesebb gólt (16) kapta, a Szparinál ez a szám 31.

- Valóban egy zártan védekező, jól kontrázó együttes- kezdte az ellenfélről Véber György. – Három dologra kell majd nagyon odafigyelnünk. A kontráikat meg kell akadályoznunk, ezért a támadásainknál is figyelnünk kell arra, hogy stabilitásunk megmaradjon. A mi támadójátékunknál végre ki kell jönnie annak, amit gyakorolunk és amit a diósgyőri edzőmeccsen megmutatott a csapat. Pörgő, kreatív és hatékony rövid passzos játékot. Ott megtudták csinálni gyorsabb, keményebb ellenfelekkel szemben is. Vasárnap szeretném mindezt ugyanolyan ritmussal és kivitellel viszont látni. A harmadik az Germán Tamás, az ő fejes játékára építik a szögleteket, az oldalszabadrúgásokat. Erre fogunk készülni. Én is jól ismerem, hiszen Pápán volt a játékosom. Egyébként már nem számolgatunk, mindig a következő meccsre koncentrálunk és babban gondolkodunk. Különben a sormintában bízva két vereség után két győzelemnek kell jönnie, utána pedig fordulhat a kocka. Az előző két bajnoki sikertelen játékát szeretnénk feledtetni vasárnap - így Véber György.

A Szparinál Rudolf Gergely eltiltása lejárt, így ismét pályára léphet. A csapat vasárnap reggel indul Gyulára.

KM-ML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!