szon-sportoldal

2018.04.06. 08:37

Ez nem lesz éppen babazsúr

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Ha az égiek is úgy akarják, talán újabb „rendes fordulót” tudnak rendezni.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Ha az égiek is úgy akarják, talán újabb „rendes fordulót” tudnak rendezni.

Ilyen ez a popszakma. Akarom mondani – a futball. Olykor kacifántos történetek kerekednek, most például azon sápítozik mindenki, hogy bár április írunk, a megyei első osztályú bajnokság tavaszi idényében eleddig egyetlen, a 18. forduló mérkőzéseit sikerült hiánytalanul megrendezni. A többiben minimum egy, de nem ritkán négy meccset is kénytelenek voltak elodázni.

Még összetehetjük a kezünket, hogy a legutóbbi körben csupán a Nagyhalász–Balkány meccset mosta el az eső. Nem mellesleg, a balkányiak az elodázott találkozók számában utolérték a Baktalórántházát: mindkét együttes három-három összecsapással „adós”. Helyesebben a baktaiak csak voltak, hétközben ugyanis pótolták a tuzséri turnéjukat.

Alighanem az élen nyomuló sényőiek sem gondolták volna, hogy ennyi idő múltán még egyetlen hazai fellépésükön sem kóstoltak „rendes füvet” – albérletben, jelesül az örökösföldi műfüves katlanban prolongálták veretes sorozatukat. Most éppen idegenben, ráadásul a pillanatnyi helyezések alapján az idény rangadóján lesz jelenésük – a második Nyírgyulaj otthonában. Mindeközben a tarpaiak edzőváltás után, immár Rozman Sándor vezérletével „futnak neki” a mándoki turnénak.

Egyébiránt aktuális kör csak úgy hemzseg a nem éppen babzsúrnak ígérkező találkozóktól. A Vásárosnamény–Nagyhalász kilencven perc során a közvetlen elithez tartozó csapatok csatáznak, amelyen az egyik legütőképesebb támadóalakulat próbálja feltörni a látogató híresen jól záró reteszét.

Ugyanakkor a vasárnapi programban a Kótaj–Dombrád, miként a Rakamaz–Baktalórántháza partikon a megkapaszkodásért hajtó legénységek próbálják elorozni egymástól a felettébb becses pontokat. Nem különben érdemes megfeszülni a Fehérgyarmat–Tuzsér mérkőzés főszereplőinek, mert még egyik gárda sem érezheti magát teljes biztonságban.

Na és a Mátészalka is domborításra kényszerül a halvány rajt után feltámadt, zsinórban három győzelmet felmutató Tiszavasvári vendégeként. Szóval, lesz mire figyelni, már, ha az égiek is végre úgy akarják.

KT

Szakvezetői várakozások: 22. forduló (kezdés: 16, ifi: 14)

Szombat

Balkány (7.)–Nagyecsed (6.)

Mirgai László, balkányi edző: – Nem örültünk annak, hogy elmaradt a Nagyhalász elleni mérkőzés. A Nagyecseddel szembeni találkozóval kemény menetelés indul, hisz innentől kezdve heti három mérkőzést játszunk áprilisban. Ezért is nagyon fontos, hogy hazai pályán megszerezzük a három pontot. Nagyon bízom a srácokban, optimista vagyok.

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Egy dologban kellene feltétlenül előrelépnünk, mégpedig a helyzetkihasználás területén, ha ez sikerül, lehet keresnivalónk Balkányban is. Ellenkező esetben felköthetjük gatyánkat.

Nyírgyulaj (2.)–Sényő-Carnifex (1.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Nem vagyunk igazán jó formában, de remélem, erre a rangadóra összekapjuk magunkat. Van miért visszavágni!

Sándor Tamás, sényői edző: – Azt kell mondjam, a hét vége rangadóját játsszuk, de igazából ez is csak egy mérkőzés a többi közül. Ugyanúgy készülünk a Gyulaj, mint bármely más csapat ellen. Az őszi mérkőzésből nem szabad kiindulnunk, biztos, hogy nehezebb dolgunk lesz egy jó együttessel szemben.

Tiszavasvári (8.)–Mátészalkai MTK (13.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Hazai pályán szeretnénk folytatni jó sorozatunkat, ennek érdekében olyan fegyelmezett játékra lesz szükség, mint amit az elmúlt időszakban nyújtottunk.

Marius Botan, mátészalkai edző: – Úgy néz ki, három alapemberünk megint hiányozni fog, de szeretnénk az újabb idegenbeli mérkőzésről is ponttal, pontokkal hazatérni.

Mándok (5.)–Tarpa (9.)

Dancs Béla, mándoki edző: – Két olyan csapat találkozik, amely nem a kiesés elkerüléséért küzd. Így egyik csapatnak sincs szüksége a segítségre... Bízom benne, hogy egy olyan karakán spori fogja vezetni a meccset, aki észrevétlenül, de profi módon fogja a feladatát végezni. Azért vannak még a megyében jó bírók! Egy a lényeg: nyerni kell!

Rozman Sándor: – Nagyon fontos mérkőzés vár ránk! Két jó erőkből álló csapat találkozik, amelyeknek nem sikerült a tavaszi rajt. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy pontokkal térjünk haza.

Austria Juice-Vásárosnamény (4.)–Nagyhalász (3.)

Dudás Zoltán, vásárosnaményi edző: – Talán nem túlzás azt állítani, hogy igazi rangadó vár ránk. A Nagyhalász nagyon egységes, masszív csapat, szeretnénk megszakítani hosszan tartó veretlenségi sorozatát, így tovább tapadhatnánk az élcsoporthoz.

Ludánszki István, nagyhalászi játékos-edző: – Utoljára éppen soron következő ellenfelünktől kaptunk ki, most viszont nem szeretnénk jó sorozatunkat megszakítani, már csak azért sem, mert a dobogó eléréséhez nagy szükség lenne a pontok megszerzésére.

Vasárnap

Rakamaz (15.)–Baktalórántháza (11.)

Posta Sándor, rakamazi edző: – Úgy gondolom, két vereség után létkérdés, hogy megszerezzük a három pontot. Mindenesetre a korábban nyújtott játékunk bizakodással tölt el.

Gebri Pál, baktalórántházi edző: – Újabb nagyon fontos mérkőzés következik, ráadásul van törleszteni valónk a hazai csapattal szemben. Remélem, a fiúk átérzik a meccs súlyát, a szívük a helyén lesz és a hétközi mérkőzéshez hasonló eredményt érünk el.

Kótaj (16.)–Dombrád (14.)

Pók Csaba, kótaji edző: – Nincs más hátra, mint előre! Tudjuk, hogy a Dombrádnak ugyanez a jelszava, de hazai pályán mindenképpen nyernünk kell.

Seregi Mihály, dombrádi edző: – Nagyon szép emlékek fűznek a kótaji pályához, ettől függetlenül most félre kell tenni az ézelmeket. Győzni megyünk, ennek érdekében mindent el fogunk követni.

Fehérgyarmat (10.)–Tuzsér (12.)

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Ha sikerül átmenteni a Sényő elleni mérkőzésen mutatott formánkat, ebben az esetben kellemes délutánt szerezhetünk a remélhetőleg szép számú közönségünknek.

Antal István, tuzséri edző: – Remélem, a szerdai meccs után, akik megkapják az esélyt, élnek a lehetőséggel és megpróbálják szépíteni a bizonyítványt. Ami nem lesz könnyű a jó formába lendült Gyarmat ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!