szon-sportoldal

2018.09.20. 13:56

Dupla ezüstérem a Brno-i autós gyorsasági versenyen

Nagy Beni beszámolója a Brno-i autóverseny után.

Nagy Beni beszámolója a Brno-i autóverseny után.

He-Do Hankook Autós Gyorsasági Országos Bajnokság

Brno - 2018.09.08-09.

Erre a versenyre szinte teljesen sikerült versenykész állapotba hozni a kocsit, kijavítottuk a kisebb elektronikai hibákat.

A szerdai indulás előtt több órás szimulátorozással készültem Benyó Mátéval, hiszen ezen a pályán még én nem versenyeztem.

A csütörtöki nap Forrai Gábor segédletével edzettem a pályán a Suzukimmal. Gyakoroltuk az íven autózást, a szünetekben átbeszéltük a kanyarkombinációk megoldását. Ezen a napon ötször fél órán keresztül tudtuk begyakorolni a pályát.

Pénteken csak egy félórás szabadedzésünk volt.

A szombati napon volt egy időmérőnk, ahol egy gyors kör alatt meg tudtam futni, a harmadik rajtpozícióhoz megfelelő időt. Viszont a rajt után sajnos visszaestem több pozíciót, de a későbbiekben sikerült feljönnöm a hatodik helyre. Ez az eredmény a junior kategória második helyére volt elég.

A vasárnapi nap, fordított rajtsorrend miatt a harmadik helyről rajtolhattam a Suzuki Swift 1.6 Sport versenyautóval. Ez a harmadik rajtkocka a külső ívet jelentette számomra, ami nem annyira előnyös a rajtnál, így nem tudtam jó rajtot venni.

A verseny végére a hetedik helyet tudtam megtartani, ami szintén elég volt a Junior kategória második helyére.

Összességében nagyon élveztem a versenyeket, óriási köszönet azoknak, akik segítettek ebben! Külön köszönet a csapatnak Covadonga Motorsportnak, és a szüleimnek!

Köszönöm, a Top Driver School-nak az oktatást és a szimulátorozási lehetőséget.

Nagyon várjuk a Hungaroringi versenyt, ahová szeretettel várunk minden kedves kilátogató szurkolót.

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!