szon-sportoldal

2018.10.03. 09:36

Szabó Brigi és Keceli Autocross

Interjú a csinos autóversenyzővel a hétvégi Kecelringi Pintér Kupa VII. fordulója előtt.

Interjú a csinos autóversenyzővel a hétvégi Kecelringi Pintér Kupa VII. fordulója előtt.

Mesélnél az addigi versenyzői pályafutásodról? Milyen autókkal versenyeztél eddig, és az eredményeidről is pár szót légy szíves.

- Én az offroad szakág szerelmese voltam évekig, mígnem 2015 tavaszán egy nagyon kedves barátom, Ungi Károly (aki szintén offroadozik és roncsberbizik is) nagy nehézségek árán rávett, hogy menjek el vele egy versenyre és induljak női kategóriába. Így is történt... Életem első roncsberbijén azt az instrukciót kaptam, hogy a "gázt nyomd, a féket neee!!!" Amit azóta is próbálok betartani! Mivel saját autóm nem volt, két évig csak női kategóriába indultam, amire Ungi Károly biztosította számomra az autóját, egy Citroen AX-et. Tavaly már többször lehetőségem adódott más kategóriákba is kipróbálnom magam. Ezek után már nem volt elég csak a női, ezért az idén én is vettem egy autót, így már több kategóriába is versenyezhetek. Ez meghozta az idei év sikereit is! A mi bajnokságunkba a Dunántúlon, két kategóriába indultam, ütközős kat., ahol sikerült megszereznem a 2. helyet, és nőibe elnyertem a bajnoki címet!

Milyen eredményt vársz általában magadtól?

- Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az eredmény nem számít! Ez egy technikai sportág!  Sokat számít a rutin, de ez nem elég! Az ember mindig próbálja kihozni magából is és az autóból is a 100%-ot, de ez sajnos nem mindig jön össze!

Melyik pálya kialakítás fekszik neked a legjobban?

- Minden pályának megvan az előnye és a hátránya is! Vannak könnyebben autózható és vannak tapasztalatot és rutint megkövetelőek! Számomra egy kihívás mindegyik! Azért persze vannak, amik közelebb állnak a szívemhez, ilyen például a kustánszegi, (ez a legtermészetesebb, mivel a Kustánszegi SE tagja vagyok), a szombathelyi, és az ádándi pálya!

Mi a véleményed a Keceli pályáról rendezésről, a depóban a hangulatról?

- Hát igen....Kecel....igaz, sajnos tőlünk nagyon messze van (320 km), így nem mindig van lehetőségünk eljutni minden versenyre, de amikor lehetőségünk van, és nem esik egybe a mi versenyünkkel, akkor ki nem hagynánk! Nagyon szeretem ezt a pályát, mind rendezésileg, mind adottságilag tökéletes (szerintem)! Ha tehetném, minden versenyen ott lennék! A rendezőség nagyon kedves, barátságos, segítőkész, bármiről is legyen szó! A depóba is ugyanez a baráti, családias hangulat fogad mindig!

Az autocross-t mint szakágat kinek és miért is ajánlod?

- Az autocross szakágat mindenkinek ajánlom, aki szereti az autóssportokat és adrenalinfüggő! Aki egyszer beül egy ilyen autóba és megérzi a benzingőzt, onnan már nincs visszaút!

Mint Nőt megbecsülnek-e a szakágban?

- Akik az életembe a legfontosabbak, a két fiam, a párom, a családom és a barátaim nagyon büszkék az elért eredményeimre! Ebben a szakágban, úgy gondolom, nem számít, hogy nő vagy férfi ül a kormány mögött. Egyenrangú felek leszünk, mihelyt begurulunk a rajtrácsra! Sisakba és overálba fogalmuk sincs, hogy ki ül a futamon a kocsiba! Tudnék erről mesélni! Meglepetés akkor éri őket, amikor a depóba lekerül a sisak!

Szurkoljunk közösen Szabó Briginek az október 7-i Kecelringi Pintér Kupa VII. fordulóján!

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!