szon-sportoldal

2019.05.05. 20:15

Blue Sharks - Ráadásos drámában oda az elődöntő

Nyíregyháza - A vasárnap esti mérkőzés tétje az volt, hogy a Nyíregyháza Blue Sharksnak megmarad-e az esélye arra, hogy ebben a szezonban kiharcolja az élvonalba jutást, vagy a Veszprém 2-0-s összesítéssel bemasírozik a döntőbe.

Nyíregyháza - A vasárnap esti mérkőzés tétje az volt, hogy a Nyíregyháza Blue Sharksnak megmarad-e az esélye arra, hogy ebben a szezonban kiharcolja az élvonalba jutást, vagy a Veszprém 2-0-s összesítéssel bemasírozik a döntőbe.

A találkozó tétjét jól mutatja, hogy nem telt el öt perc, amikor már mindkét edző elhasznált egy-egy időkérést: Siska János a gyenge védekezés és az addig egyáltalán nem működő támadójáték láttán, 0-8-nál hívta magához az övéit, Mérész Csaba nem sokkal később a hazai zárkózást próbálta megállítani.

Az első félidőben végig, a rengeteg támadólepattanót szedő és több könnyű kosarat szerző vendégek voltak előnyben, a Bus Iván és Michael Harmon vezette Cápák tizenegy pontos hátrányból ugyan visszaküzdötték magukat mínusz háromra, egy-két perccel később tizenhárom pont lett a különbség és a nagyszünetre is két számjegyű fórral mehettek a bakonyiak.

A második félidőben már kevesebb kritika érhette a hazaiakat, akik minden lepattanóért megküzdöttek és vetődtek a szabad labdákért. A harcias játék mellett az is kellett az újabb zárkózáshoz, hogy Harmon egészen tarthatatlannak bizonyult, és többek között Czura Attila is jó megoldásokat választott. Ám sajnos, ahogyan korábban is, a Veszprém nem adott esélyt, hogy egyenlítsenek a Cápák, rendre visszaállították a 8-10 pontos különbséget.

A negyedik negyedben megvillantak a vendégek rutinosabb játékosai, főképp Madár András volt elemében, úgy tűnt, a továbbra is nagyon akaró nyíregyháziak egyre jobban elfáradtak. Tóth kipontozódott, Bus húzta a lábát, de kevesebb mint két perccel a vége előtt (82-91-nél )Fazekas Csaba még egy rohamot vezényelt, aminek a végén Mokánszki Máté dobott egyenlítő hármast. A Veszprém nyolc másodperc alatt nem tudott betalálni, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás Bus ziccerével kezdődött, a meccsen először vezettek a Cápák. Harmont sérülés miatt le kellett cserélni, a Blue Sharks azonban nélküle sem hagyta, hogy újra ellépjen ellenfele. Tizenöt másodperccel a vége előtt, 100-99-nél Völgyi Marcell első büntetője a palánk tetejét is érintve hullott be, a második csont nélkül.

A másik oldalon Bus nem kapott faultot betörése után, majd azonnal ráfújtak egy sportszerűtlent, amivel a játékvezetők el is döntötték a mérkőzést.

A nyíregyháziak a bronzérem megszerzéséért folytathatják a bajnokságot.

MK

Kosárlabda: Férfi NB I./B, Piros-csoport

Elődöntő, 2. mérkőzés

Nyíregyháza Blue Sharks-Veszprém 100-104 (16-24, 24-26, 29-22, 22-19, 9-13)

Continental Aréna, 400 néző, v.: Mészáros, Pozsonyi, Menyhárt.

Blue Sharks: Bus 8, Harmon 29/15, Fazekas 15/9, Bazsó 13/6, Tóth 8. Csere: Mokánszki 8/3, Czura 17/6, Sitku M. 2, Oláh. Vezetőedző: Siska János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!