SZON Sziréna

2010.07.23. 13:57

Előzetesben a Főtáv vezérigazgatója

<p>Előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság Kovács Lajost, a Főtáv vezérigazgatóját. Az előzetes letartóztatást a Fővárosi Főügyészség indítványozta, miután a rendőrség szerdán gyanúsítottként hallgatta ki különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával.</p>

A Fővárosi Főügyészség csütörtökön indítványozta, hogy a bíróság helyezze előzetes letartóztatásba Kovács Lajost, a Főtáv vezérigazgatóját. Kovács Lajost különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt vették őrizetbe. A gyanú szerint a cég számára hátrányos szerződést kötött egy csepeli lakópark fűtési-hűtési rendszerének kiépítésekor.

180 millió forintos hiány

A feljelentés szerint a Főtáv több mint 180 millió forintos hátrányt szenvedett a szerződésnek köszönhetően. A rendőrség még május 26-án rendelt el nyomozást az ügyben, egy feljelentés alapján. Eszerint a vezérigazgató megszegte vagyonkezelési kötelességét, amikor a Főtáv számára előnytelen szerződést kötött. A vezérigazgatót szerdán délután hallgatták ki, a fűtési rendszer kivitelezésért felelős férfit pedig egy nappal korábban.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökség kérdésére pénteken elmondta: a vezérigazgatót a bíróság ugyanazon indoklás alapján helyezte előzetes letartóztatásba, mint ami az ügyészség indítványában szerepelt. Az ügyészség álláspontja szerint ha a gyanúsított szabadlábon védekezne, tartani kellene a szökésétől, illetve attól, hogy az eljárásban érintett más személyekkel összebeszélve, vagy más módon megnehezítené a bizonyítási eljárást.

A Főtáv szerint szabályos volt

A Fővárosi Bíróság közleményéből kiderül, hogy a végzés a gyanúsított és védője fellebbezése miatt még nem jogerős.

A Főtáv korábbi közleményében cáfolta, hogy Kovács Lajos vezérigazgató a cég számára hátrányos szerződést kötött volna a csepeli Rákóczi Liget lakópark hűtési és fűtési rendszerének szerződésével. A Főtáv szerint már 2010. május 20-án bejelentést tettek a Fővárosi Főügyészségen, kérve az ügy kivizsgálását, és rendelkezésükre bocsátották az ezzel kapcsolatos összes dokumentumot.

A FŐTÁV szerint a cég Kovács Lajos vezérigazgató vezetése alatt az üzleti döntéseknél, beszerzéseknél és a számlák kifizetésénél minden esetben szakmai alapon, a hatályos jogszabályok szerint járt el, ezért nyugodtan áll a vizsgálatok elé, és segíti azokat a szerveket, amelyek az üggyel kapcsolatos információk részleteit meg akarják ismerni.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!