SZON Sziréna

2016.06.22. 09:59

Nem kellett a zokni, kifosztotta a kerekesszékes férfit egy házaló Piricsén

Piricse - A nő az ágynemű alatt találta meg a mozgássérült férfi pénztárcáját, amelyből pénzt vett ki. 

Piricse - A nő az ágynemű alatt találta meg a mozgássérült férfi pénztárcáját, amelyből pénzt vett ki. Romániából érkező ruhaárusok kávéztak Nyíregyházán május 13-án reggel, amikor a szintén román állampolgárságú Lujza M. odament hozzájuk azzal, hogy csatlakozna hozzájuk portékájával - írja a Zsaru Magazin. Ahogy olvasható, a nő korábban már árult a férfival, onnan ismerték egymást, ezért a férfi felesége és sógornője belement a dologba és útnak indultak. Vincze Zoltán törzszászlós, a Nyírbátori Rendőrkapitányság vizsgálója úgy nyilatkozott a rendőrségi hetilapnak, hogy a csapat elsőnek Nyírbélteken állt meg, majd dél körül áttértek Piricsére. Amíg a nők a házaltak, a férfi az autóban várakozott. A két rokon egy utcában haladt, Lujza M. pedig egy másikban próbálkozott az árulással. Utóbbi bement az egyik ház nyitott kapuján és benézett az épületbe. Amikor az ott lakó kerekesszékes férfi észrevette, megkérdezte, hogy mit akar. A nő erre azt válaszolta, hogy zoknikat árul.

S habár a 60 éves férfit nem érdekelte az áru, a nő kutakodni kezdett a házban. Az ágynemű alatt megtalálta a férfi tárcáját amelyből kivett ötezer forintot, majd felkapott egy táskát és elszaladt azzal. A sértette ekkor a pánikgombbal riasztotta gondozóját, aki értesítette a rendőröket. A járőrök perceken belül a falu egyik boltja előtt igazoltattak egy fehér mikrobuszban ülő férfit, aki elmondta, hogy három nővel érkezett, akik házról házra járva ruhákat árulnak. Ekkor felmerült a gyanú, hogy a kifosztó nő is a társai között van, ezért elkezdték keresni őket.

A három nőt hamar megtalálták, egyikük kezében olyan csíkos szatyor lógott, amit elvittek a sértettől. A járőrök mind a négy embert előállították, Lujza M. övtáskájában pedig találtak ötezer forintot. A nő a férfitól való távozását követően levette feltűnő, hosszú szoknyáját és pulóverét, amelyeket a táskájában rejtett el. A sértett az azonosítás során minden kétséget kizáróan felismerte a gyanúsítottat. Lujza M. mindvégig tagadta tettét, ellene kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A bíróság május 15-én elrendelte előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!