SZON Sziréna

2018.01.19. 14:48

Videó: Elfogták a brit férfit, aki egy encsencsi fiatalt bízott meg embercsempészettel

Nyíregyháza - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 34 éves brit állampolgár ellen.

Nyíregyháza - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 34 éves brit állampolgár ellen. A megalapozott gyanú szerint a külföldi férfi bízta meg azt a 16 éves encsencsi lakost embercsempészés elősegítésével, akit 2017. június 1-jén otthonában fogtak el a rendőrök. A nyomozás adatai szerint a brit férfi pénzt adott a 16 éves fiúnak, hogy egy 35 éves iráni állampolgárnak segítséget nyújtson Románia felől az államhatár illegális átlépéséhez. Megállapodásuk részét képezte, hogy a fiatal a tervezett továbbutazásáig szállást és ellátást is biztosított az illegális bevándorló részére encsencsi lakóhelyén.

A nyomozók a megbízó ellen 2017. szeptemberében európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki. A külföldi férfit körözés alapján 2018. január 2-án Nagy-Britannia területén a brit hatóságok elfogták, átadása a magyar nyomozó hatóságnak 2018. január 18-án megtörtént. A rendőrök a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségnél.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -


[related-post post_id="3534665"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!