SZON Sziréna

2018.08.06. 07:55

Nem unatkoztak a tűzoltók vasárnap Szabolcs megyében - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. augusztus 5-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. augusztus 5-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Teljes terjedelmében égett egy benzin üzemű személygépkocsi vasárnap délután a 471-es számú főúton, Nyírbogát és Nyírgelse között. A nyírbátori hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Több szabadtéri tűzesethez is riasztották vasárnap a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Háromszáz négyzetméteres területen a learatott tarló gyulladt meg vasárnap délelőtt Szakolyban, a Rákóczi utca közelében. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. A vasúti töltés mentén gyulladt ki a száraz aljnövényzet a déli órákban Nyíregyházán, a Simai úton. A város önkormányzati tűzoltói oltották el a lángokat. Hasonló eseménynél avatkoztak be a szabolcsi megyeszékhely tűzoltói Nagykállóban, a Nagybalkányi úton, valamint Nyíregyházán, a Debreceni úton, ahol szintén a vasúti töltés mellett kapott lángra az aljnövényzet. Az ibrányi önkormányzati tűzoltóknak is a szabadtéri tűz oltása adott feladatot a déli órákban Gávavencsellő és Búj között, míg a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók Tarpa és Tivadar között akadályozták meg a lángra kapott aljnövényzet továbbterjedését. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Vízelvezető árokba hajtott egy személygépkocsi vasárnap hajnalban a 49-es számú főúton, a 14-es kilométernél, Mátészalka és Jármi között. A balesetben személyi sérülés nem történt. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Árokba hajtott és felborult egy személygépkocsi vasárnap hajnalban Tuzsér külterületén. A záhonyi hivatásos tűzoltók a gépkocsit kerekeire visszaállították és áramtalanították. A balesetben ketten sérültek meg.

Gépkocsiban rekedt kisgyermeket szabadítottak ki a nyíregyházi hivatásos tűzoltók vasárnap délután egy bevásárlóközpont parkolójában, miután a jármű ajtajai lezáródtak, a kiskorú pedig benne maradt. A tűzoltók kéziszerszámok segítségével a hátsó ablakon mentették ki a csecsemőt, majd átadták a szülőknek. A gyerek sértetlenül úszta meg az esetet.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!