SZON Sziréna

2018.09.19. 15:31

Hét évet kaphat a tiszalöki ámokfutó, aki megkéselte volt élettársát és annak lányait

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Törvényszék 2018. szeptember 19-én többrendbeli testi sértés bűntette miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte Sz. Zs. vádlottat.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Törvényszék 2018. szeptember 19-én többrendbeli testi sértés bűntette miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte Sz. Zs. vádlottat.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2016-ban élettársi kapcsolatot létesített a sértettel, majd később kapcsolatba került a sértett fiatalkorú lányával is. A vádlott ekkor elköltözött volt élettársa lakásából, akinek élettársa tiltása ellenére folytatta a fiatalkorú lánnyal való kapcsolatát.

2017. július 12-én éjszaka a vádlott magához vett egy kést azért, hogy megfenyegesse, és rábírja élettársát arra, hogy engedélyezze a fiatalkorú lányával folytatott kapcsolatát. Éjszaka elment a volt élettársa lakóházához, ahol a sértett felnőttkorú lányával, és két kiskorú gyermekével lakott. A kerítésen bemászva berúgta a hálószoba ablakát, és bemászott oda. Volt élettársa felébredt a zajra, és a vádlott felé lépett, erre a vádlott többször megszúrta őt a nála lévő késsel. Segítségére sietett időközben felébredő lánya is, a vádlott őt is megszúrta egy alkalommal. Ekkor lépett a szobába a sértett kiskorú lánya, aki anyja segítségére sietett, a vádlott ekkor – az anyával való dulakodás közben – megszúrta a késsel a gyermek lábát. Ezután a hangoskodásra felébredve a sértett másik kisgyermeke is a szobába ment, erre a vádlott megfordult, és a kisfiú jobb karját megvágta a késsel. A nagykorú lány és a gyerekek az udvarra menekültek, a vádlott pedig utánuk szaladt, és a nagylányt hátba, majd mellkason szúrta, utána pedig hasba rúgta. Ennek következtében a lány a földre rogyott.

A vádlott ezt követően futásnak eredt, s a Tisza felé vette az irányt. A Tiszán átúszva napokig bujkált az egyik faluban.

Az ítélet nem jogerős.

- Nyíregyházi Törvényszék -


[related-post post_id="3548799"]

[related-post post_id="3553014"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!