SZON Sziréna

2019.02.19. 16:04

Álnéven költözött szerelméhez, és még 350 kiló vágott dohányt is rejtegetett a nő lakásában a nyíregyházi férfi

Nyíregyháza - Csempészett cigaretta és vágott dohány miatt kerülhet börtönbe a nyíregyházi orgazda.

Nyíregyháza - Csempészett cigaretta és vágott dohány miatt kerülhet börtönbe a nyíregyházi orgazda.

Egy nyíregyházi férfi a Tokaji úti piacon ismeretlen személytől 3500 doboz orosz zárjeggyel ellátott cigarettát vásárolt, majd az otthona garázsában azzal a szándékkal rejtette el, hogy azokat haszonnal továbbértékesítse. Ennek érdekében nagy méretű hűtőládákat is beszerzett, amiben előzőleg rejtekhelyeket alakított ki. Ide elrejtve tudta volna az adózatlan termékeket továbbszállítani. A NAV nyomozói azonban megelőzték, a férfinél házkutatás tartottak, és megtalálták a közel 4000 doboz – közel 5 millió forint értékű – adózás alól elvont cigarettát – tájékoztatta lapunkat dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes-sajtószóvivője.

Dohány a melléképületben

– Néhány hónappal később a férfi nagy mennyiségű illegális vágott dohányt is szerzett, és miután megkérte az egyik nőismerősét, hogy Hajdúsámsonra hozzá költözhessen, az adózatlan cigarettát a nő tudta nélkül a ház mellék­épületében elrejtette. Mikor a nőnél – a férfi ellen fogolyszökés miatt indult bűnügyben – váratlanul házkutatást tartottak, akkor szembesült vele, hogy élete párja, akit a házába fogadott, álnéven mutatkozott be neki, és 350 kilogramm illegális árut rejtett el a melléképületében, fekete zsákokba csomagolva. A vágott dohány kiskereskedelmi értéke több mint 27 millió forint volt.

A férfit az ügyészség folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntettével vádolja, tettéért akár 5 év szabadságvesztés is kiszabható.

Ne kövesse senki a példáját

Magyar zárjegy nélküli cigaretta, vagy vágott dohány vásárlása törvénybe ütköző, ha tehát valaki a piacon ilyen termékeket vásárol, számíthat rá, hogy ellene értékhatártól függően szabálysértési, vagy büntetőeljárás indul – hívta fel a figyelmet a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!