SZON Sziréna

2019.02.05. 08:11

Videó: Megállt, hogy könnyítsen magán, egymillió forint értékű cigarettát talált

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Legalábbis ezt mondta a szabolcsi autós a pénzügyőröknek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Legalábbis ezt mondta a szabolcsi autós a pénzügyőröknek.

Csaknem egymillió forint értékű adózatlan cigarettát foglaltak le egy szabolcsi autóstól a pénzügyőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az illegális cigarettákat lefoglalták, a férfi ellen pedig orgazdaság miatt indítottak eljárást.

Az illegális cigarettákkal teli zsákokra egy közúti ellenőrzésen bukkantak a pénzügyőrök. A kabátokkal eltakart nejlonokat a sofőr a hátsó ülések elé szorította be. A férfi azt állította, hogy a zsákokat a kisdolga elvégzése közben találta az egyik út menti árokban. Nem tudta, mi van bennük és nem is nézte meg azokat, egyszerűen csak berakta az autójába. Későbbi meghallgatásán már úgy nyilatkozott, hogy 12 ezer forintot kapott volna azért, ha a zsákokat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből elszállítja az egyik borsodi településre.

A zsákokban összesen 600 doboz, különböző márkájú adózatlan cigaretta volt. Ezeket a pénzügyőrök lefoglalták, a férfi ellen pedig orgazdaság miatt indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Forrás: NAV


[related-post post_id="4128029"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!