Sport

2017.11.20. 11:55

Erőt mutató volt a Szpari fölénye

Nyíregyháza - A lehetőségek számával nem, a helyzetkihasználással probléma volt a Vác elleni találkozón.

Nyíregyháza - A lehetőségek számával nem, a helyzetkihasználással probléma volt a Vác elleni találkozón.Amennyiben azt nézzük, hogy a harmadik helyen álló Vác vendégeként szerzett egy pontot a Nyíregyháza Spartacus, akkor ez egyértelműen dicséretes. Viszont a meccs képe, a történtek alapján - helyzetek sokaságát dolgozta és egy híján hagyta ki a Szpari - már kissé bosszantó, hogy két pont a harmadik kerületben maradt.

- A mérkőzés képe és a helyzetek alapján csalódott vagyok, mert nagyon jól játszottunk, nagyon sokat tettünk a győzelemért – erősítette meg a fentiket Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. - Sajnos nem sikerült nyernünk, pedig helyenként szellemesen, jól fociztunk. Kontrolláltuk a mérkőzést, lehetőségek sokaságát alakítottuk ki. Egy harmadik helyezett csapat vendégeként ilyen fölényben játszani az erőt mutat.

[related-post post_id="3685030"]

A helyzetek kidolgozásában nagyot lépett előre a csapat, ám a lehetőségeknek akkor van értéke, ha ezt sikerült gólra váltani.

- Ennek ez a sorrendje – folytatta Lucsánszky Tamás. - Játékban sikerült előre lépni, ennek következménye a több helyzet. Sajnos most szerencsénk sem volt, a lehetőségek elpuskázása pedig a koncentrálás hiányára vezethető vissza. Ebben is javulni kell. Egyébként egy szerencsétlen szituációból kaptunk gólt, mert egy hazaadás után Jova Levi a mély talajon megcsúszott és végül a labda egy hazai játékosról a kapunkba pattant. Száz évente kaphat ilyen gólt egy csapat. Szerencsére hamar sikerült egyenlíteni, utána azonnal volt egy hatalmas, kapussal szembeni helyzetünk. Kimaradt, pedig azzal talán el is dönthettük volna a mérkőzést. A Békéscsaba ellen is sok helyzetünk volt, ott négyszer sikerült a kapuba találni. Most hasonló lehetett volna a helyzet, ráadásul a Vácnak a szerencsés találat mellett nem volt gólszerzési esélye.

A csapatra most két hazai mérkőzés vár (előbb a Szolnok, majd a Budafok elleni), közte egy kupameccsel (Győrben). A két bajnokin lehet értéket adni a vasárnapi pontszerzésnek.

- Valóban kétszer játszunk majd itthon bajnokit, ám én egyelőre csak a soron következő, a Szolnok elleni találkozóra figyelek. Arra kell megfelelően felkészülnünk és folytatni az előrelépést a játékban, még inkább a helyzetek kihasználásában- így a Szpari szakvezetője. KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!