Fortélyok

2020.12.07. 16:19

Íme 5 hétköznapi rafinált szépségtrükk, amiről nem is gondoltad volna, hogy szebbé tesz!

Ha eddig azt gondoltad, csak a kozmetikai trükkök és a házi patika segít megőrizni arcbőröd szépségét és fiatalságát, mutatunk néhány egyszerű hétköznapi fortélyt! Érdemes a leggondosabb bőrápolás mellett is figyelned ezekre, hogy fiatal és friss maradjon az arcod!

Forrás: illusztráció / shutterstock

1. Rendszeresen tisztítsd meg a mobilod kijelzőjét

Például gondoltad volna, hogy azzal, hogy tisztán tartod a telefonodat, a saját szépséged is megőrizheted? Pedig ez a helyzet! Ha néha megjelennek apró, vörös kiütések az arcodon, érdemes elgondolkodnod, mikor tisztítottad utoljára a telefonodat. A kijelzőn ugyanis tízszer annyi baktérium is lehet, mint egy vécékagylón, és ezeket telefonáláskor vajon hová kerülnek? Naná, hogy az arcodra!

2. Úszás előtt használj arckrémet!

Az uszoda vize kegyetlenül szárítja a bőrt, egy kis krémmel azonban meg tudod előzni a bajt. Úszás után alaposan mosd meg az arcod, és ügyelj a hidratálásra is.

3. Kerüld a túl forró fürdővizet!

Ugyan ki ne rajongana a nap végén egy jó forró fürdőért? Ám nem szabad túlzásba esni! A túl meleg víz tönkreteszi a bőr természetes védekező rétegét, ezért ha rendszeresen alkalmazod, könnyebben fogsz ráncosodni és kiszárad a bőröd. A fürdővíz, vagy a zuhany vize soha ne legyen melegebb, mint a szoba hőmérséklete.

4. Ne használj túl sok arctisztítót!

Igaz, a hámlasztó arctisztítóktól és pakolásoktól friss, tiszta és lágy lesz az arcbőröd, de ha túl gyakran használod őket, gyulladást is okozhatnak. Ha a bőröd hajlamos a kiszáradásra és a pattanásosodásra, rontasz velük a helyzeten. Használj helyettük inkább hámlasztó krémeket!

5. Óvatosan azzal a diétával!

A cukor és a zsíros ételek a bőr első számú ellenségei, de a túl szigorú diétákkal is árthatsz. Tipikusan ilyenek a monodiéták, amikor csak egy bizonyos ételt ehetsz hetekig. Mivel ilyenkor nem viszed be a szervezetedbe a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, a bőröd jobban fog ráncosodni és kiszárad. Érdemes ezeket legalább étrend-kiegészítőkkel pótolnod.

Őrizd meg a szépséged, sőt, mutasd is meg és legyél te 2021 Tündérszépe!

Immár harmadik alkalommal hirdeti meg a Mediaworks Hungary Zrt. a nagy sikerű Tündérszépek országos szépségversenyt, amelyre ezúttal is 16-29 éves hölgyek jelentkezhetnek, és akikre akár milliós nyeremények is várnak! Jelentkezz még ma a tunderszepek.hu-n!

Forrás: ripost.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!