Újfehértó hírei

2011.01.08. 15:01

Hepatitis A ellen oltanak Újfehértón

<p>Újfehértó - A jövő hét közepétől közel ötszáz ember kapja meg a védőoltást.</p>

Információink szerint a hepatitis A elleni oltóanyag hétfőn érkezik meg Újfehértóra, és szerdán vagy csütörtökön kezdik meg a helyiek beoltását a mályváskerti iskolában.


A belvízi védekezés során a tűzoltóautón láthattak fecskendőt Újfehértón, a jövő héttől viszont a hepatitis A elleni védőoltásnál kerül elő sűrűn a megelőzést szolgáló fecskendő. Konkrét veszélyhelyzet nincs, ugyanakkor szükségszerű cselekedni.

– Az elhúzódó belvíz elleni védekezés miatt növekedhet a fertőzés veszélye, ezért célszerű oltani. Azok kapnak hepatitis H elleni védőoltást, akiknél, vagy akiknek a környezetében kiöntött az emésztőgödör és az udvari vécé – mondta dr. Fekete Borbála háziorvos. – Közel ötszáz lakos érintetta megelőző, védekező oltásban. Jelenleg az oltóanyag megrendelése időszerű, a megérkezésétől függ, hogy a jövő hét közepén pontosan mikor tudunk kezdeni. Lesznek helyek, ahová személyesen kimegyünk, másoknak pedig a rendelőintézetben adjuk be a vakcinát.

Csütörtökön három-négy szivattyúval igyekeztek elvezetni a belvizet. Mivel a hét végére esőt és felmelegedést jósolnak, megteszik a szükséges előkészületeket.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!