Uncategorized

2017.01.07. 08:35

Több kazán is gondot okozott pénteken Szabolcsban - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. január 6-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. január 6-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Felrobbant egy vegyes tüzelésű kazán pénteken kora este egy tiszaeszlári lakóház melléképületében, a Nyíregyházi utcában. Az épület is összedőlt. A nyíregyházi hivatásos és a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók az omlásveszélyt kéziszerszámok segítségével megszüntették. Személyi sérülés nem történt, a lakóház sem sérült, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

A lerakódott égéstermék gyulladt meg három családi ház kéményénél. Nyírmadán, Mátészalkán és Tarpán kellett az izzó, parázsló részeket a tűzoltóknak eltávolítaniuk. Személyi sérülés egyik esetben sem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Vegyes tüzelésű kazán hevült túl egy csengeri lakóházban szombat hajnalban, a Riskó Ignácz utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók az éghető anyagot a kazánból eltávolították, majd a felhevült tüzelőberendezést visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Átmeneti áramkimaradás volt hat településen.

Átmeneti áramkimaradás volt egy nagyfeszültségű vezeték szakadása miatt szombat hajnalban hat szabolcsi településen. Császló, Csegöld,Csenger és Csengersima, valamint Szamosbecs és Szamosangyalos településeken szünetelt az áramszolgáltatás összesen 2400 fogyasztónál. A reggeli órákra a legtöbb helyen helyreállt a szolgáltatás. Több, mint 600 fogyasztónál viszont, a délelőtti órákra ígérték a hiba kijavítását.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!