Ezt írta a Kelet 70, 60, 50, 40, 30 és 20 éve

2019.05.06. 20:23

Szesztilalmat rendelt el Nyíregyháza polgármestere

Előkaptuk az 1949-es, 1959-es, 1969-es, 1979-es, 1989-es és 1999-es Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk egy kicsit.

Húsz éve nyílt meg a Nyírségi Autószalon a Continental Aréna elődjében, a Bujtosi Szabadidő Csarnokban

Forrás: KM-reprodukció

Hetven éve írtuk

1949. május 6., péntek

Szigorúan ellenőrzött részleges szesztilalom

Nyíregyházán május 7–13. fősorozást rendeznek. Erre az időre a város polgármestere a honvédelmi minisztérium vonatkozó rendelete alapján részleges szesztilalmat rendelt el. A szesztilalom betartását szigorúan fogja ellenőriztetni a polgármester, és a megszegői ellen azonnal megindítják az eljárást.

Hatvan éve írtuk

1959. május 7., csütörtök

Dúvadirtás a szamosszegi erdőben

A mátészalkai vadásztársaság tagjai általános dúvadirtást rendeztek a szamosszegi erdő környékén. Nemcsak a természet szépségeiben gyönyörködhettek, hanem a gazdag vadállományukban is. Az eredményes vadgazdálkodás révén szép őz-, nyúl-, fácán- és fogolyállománnyal dicsekedhetnek. Az erdő „átfésülése” után közös ebéden vettek részt a vadászok, jóízűen fogyasztották el a gulyást és a szőlőnedűt.

Ötven éve írtuk

1969. május 8., csütörtök

Kétezer szabolcsi diák az építőtáborokban

Újra megnyílnak az ifjúsági építőtáborok. Ebben az évben ismét közel 2 ezer szabolcs-szatmári középiskolás diák és főiskolás hallgató indul útnak, hogy a nyári szünidőből két hetet építőmunkával töltsön el a KISZ-táborokban. Az idén három helyen táboroznak a szabolcsi fiatalok: Borsodivánkán a fiúk, Kiskunfélegyházán és Alcsi-Szigeten a lányok.

Negyven éve írtuk

1979. május 10., csütörtök

Bajnokcsapat lett a Honvéd Asztalos SE

A várakozással ellentétben hamar eldőlt az első hely sorsa a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban. A Honvéd Asztalos János SE csapata már a rajt után az élre került, és végig vezetve nagy előnyre tett szert a riválisaival szemben. A befejezés előtt öt fordulóval a piros-fehérek már az NB II.-be jutásért kiírt osztályozóra készülhetnek.

Harminc éve írtuk

1989. május 8., hétfő

Gyomorszájon vágta a bírót

Egy játékos elvesztette a fejét, nem tudott uralkodni az idegein, és gyomorszájon vágta a játékvezetőt a Nyírbátor–Nagykálló kézilabda-mérkőzésen. A bátoriak négy büntetőt is elhibáztak, és edzőjüket, Nagy Bélát a játékvezetők piros lappal elküldték. A bírói jelentés szerint a második félidő 8. percében Kása Lajos a kállói Tóth Gézával harcolt a labdáért, és szájba vágta a kállói fiút. Ezért a játékvezetők véglegesen kiállították, aki a sérelmét úgy torolta meg, hogy gyomorszájon vágta a bírót. A mérkőzés félbeszakadt, a bátori játékosok megfékezték a magáról megfeledkezett társukat. A fegyelmin a játékos nem jelent meg, a távollétében három évre tiltották el.

Húsz éve írtuk

1999. május 12., szerda

Visszaesett a benzinturizmus

A vám- és pénzügyőrök tapasztalatai szerint az előző év hasonló időszakához képest jelentősen visszaesett a határforgalom azon része, amelyet üzemanyag-turizmus névvel illethetünk. Március 17-től naponta csak egyszer lehet üzemanyag utáni vámfizetés nélkül átlépni a határt. Ezt a rendelkezést az utazók kénytelenek voltak tudomásul venni. Az első időszakban azt a trükköt vetették be a seftelők, hogy sorra járták az átkelőket. A számítógépes adatfeldolgozás bevezetése miatt azonban megcsappant a „csencsfordulók” száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!