HAON Sziréna

2012.08.23. 07:49

Felújítások, karbantartások, iskolakezdés

Pocsaj - Tiszta, rendezett tantermek várják az iskolásokat szeptembertől – a tisztító meszeléseket, szükséges karbantartásokat elvégezték az arra rászoruló tantermekben, valamint a tanácsadó és az óvodák épületeiben.

Pocsaj - Tiszta, rendezett tantermek várják az iskolásokat szeptembertől – a tisztító meszeléseket, szükséges karbantartásokat elvégezték az arra rászoruló tantermekben, valamint a tanácsadó és az óvodák épületeiben.Mint köztudott, a pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola július elejétől a Pocsaj-Kismarja társulás gesztorintézménye, így a pocsaji önkormányzat végzi a fenntartói feladatokat mindkét intézményben.

Az elkövetkezendő tanévben valószínűleg minden tankönyv, beleértve a nemzetiségi tankönyveket is, ingyenesek lesznek (a pocsaji iskolában nemzetiségi oktatás is folyik).

Beiskolázás

A korábbi évekhez hasonlóan fog működni a közép- és felsőfokú intézményekbe felvett tanulók beiskolázási támogatása is – adta hírül Kecskés Gyula polgármester.

Az önkormányzatra nagy súly nehezedik a társulásból adódó pénzügyi dolgok kezelése miatt, főként azért, mert az előző társulás gesztorától, az esztári önkormányzattól még nem érkezett meg a pocsaji önkormányzathoz a júliusi bérfizetések összege, ezért Pocsajnak ezt meg kellett előlegeznie.

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!