Záhony hírei

2018.01.19. 18:25

Jubileumi emlékülés a tuzséri kertbarátoknál

Tuzsér - Fennállásának 50. évfordulóját ünnepli az idén az 1968. január 28-án alakult Tuzséri Nagy Sándor Kertbarát Klub Egyesület – a jeles jubileum alkalmából január 20-án, szombaton 10 órától emlékülés kezdődik a Lónyay Menyhért Általános Iskolában.

Tuzsér - Fennállásának 50. évfordulóját ünnepli az idén az 1968. január 28-án alakult Tuzséri Nagy Sándor Kertbarát Klub Egyesület – a jeles jubileum alkalmából január 20-án, szombaton 10 órától emlékülés kezdődik a Lónyay Menyhért Általános Iskolában. Az egykori negyvenöt fős létszám azóta megtöbbszöröződött, jelenleg 136 taggal büszkélkedhetnek, akik munkájukkal segítik a környező települések almatermesztőit.

Múltidézés, megemlékezés

– Bizony, már kereken fél évszázada annak, hogy együtt van ez a szakmai-emberi közösség, ami a hasonló típusú szervezetek között szinte páratlan az egész országban – jegyezte meg Lakatos Bertalan, a klub elnöke, s hozzátette: az ünnepi program és a meghívott előadók illusztris köre is méltó lesz ehhez a különleges alkalomhoz. Köszöntőt mond dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő, valamint Ferkovics Tibor, Tuzsér polgármestere. A Kertbarát mozgalom szerepe a magyar mezőgazdaságban címmel dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, Merre tart a kertbarát mozgalom? címmel pedig dr. Szent-Miklóssy Ferenc, a Kertbarátok Országos Szövetségének elnöke tart előadást. Elmondja ünnepi gondolatait Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke, dr. Pethő Ferenc nyugalmazott egyetemi tanár, dr. Gonda István egyetemi docens, dr. Kajati István, a növény-egészségügyi és talajvédelmi állomás nyugalmazott igazgatója, dr. Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója és dr. Takács Ferenc, az Északkelet-Magyarországi Alma és Egyéb Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. Megemlékeznek Szép Béláról, a klub tavaly elhunyt, örökös elnökéről, valamint felidézik az egyesület történetét.

- Nádasi Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!