Fitt Város

2024.05.01. 18:39

Felhőtlen jókedv a sportnapon - fotók, videók!

Közel négyezer látogató fogadására készült fel a Fitt-város rendezvénye.

Csatári Jázmin Abigél

Már messziről hallani lehetett, hogy milyen jó a hangulat azon a családi sport- és egészségnapon, amit Nyíregyházán a Continental Arénánál rendeztek május elsején a városi önkormányzat támogatásával. Az ünnepélyes megnyitó, a Szabolcsi Fúvóegyüttes és a mazsorettcsoport fergeteges műsora után száz színes lufit osztottak ki, amelyek eleresztésével megkezdődött az egész napos szórakozás. 

Az enyhén szeles, de verőfényes napsütéses időben mindenki megtalálhatta a neki tetsző játékokat, vetélkedőket és sporttevékenységeket. A vendégek különféle kreatív feladatokon, városrészek bajnokságán, élménypróbákon, egészségügyi méréseken vehettek részt, továbbá gazdag kínálattal várta őket a Made in Nyíregyháza vásár. A rendezvény egyik fő attrakciója az 53 méteres Exatlon versenypálya volt, ahol gyorsaságukat és ügyességüket tesztelhették a fiatalok. 

Sportos város

– Amikor 2014-ben megkaptuk az egykori Buszacsát, olyan szabadidős programok megvalósításáról álmodoztunk, mint amelyeket az elmúlt időszakokban itt megrendezhettünk. Ilyen volt a Magyar Parasport napi rendezvényünk, az ovis sportkupa nap, a fitt húsvét és a nőnap is – mondta beszédében dr. Kovács Ferenc polgármester, aki nagyon fontosnak tartja, hogy a versenysportok mellett a Fitt Város programhoz hasonló, az egészségünket megóvó rendezvények is legyenek.

Dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő, egykori olimpikon számára hatalmas öröm volt, hogy immáron második alkalommal tarthatta meg a város ezt az eseményt, amellyel – reméli – , hogy hagyományt is teremthetnek. – Nagyon örülök annak, hogy Nyíregyháza egy sportos város. Ezt élsportolóival, létesítményeivel bizonyította is. Az a gyermek, amelyik sportolni akar, ma már számos lehetőség közül választhat – emelte ki.
A Fitt-város rendezvényen 25 sportágat próbálhattak ki a résztvevők, s akár nyereményekkel is gazdagodhattak.

Bevonni a sportot

Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője szinte alig jutott levegőhöz a mozgalmas és pörgős események mellett. 

– Olyan programot akartunk május elsején tartani, amely nem csupán egy klasszikus majálisra hívja a vendégeket. Szerettük volna a sportcentrum 14 szakosztályát és a város többi sportszövetségét is belevonni – mondta az ügyvezető, aki szerint ez az esemény egy olyan bemutató is egyben, amelyen a gyerekek és felnőttek megismerkedhetnek a különféle sporttevékenységekkel. Az egészségnap hamar népszerűvé is vált. – Tavaly szinte teljesen kinőttük a parkolót: közel háromezer vendégünk volt. Az idén felkészültünk arra, hogy rekordot fogunk dönteni – ismertette az ügyvezető, s hozzátette: nagyjából négyezer látogatóval számoltak. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában