Mátészalka

2020.06.05. 17:50

A járványhelyzetben is segítenek

Tartós élelmiszert hozott a Coop Segély kamionja megyénk rászoruló gyermekeinek.

Román István, Pekó László, Repelik Anikó és dr. Hanusi Péter a Coop Segély kamionja előtt | Fotó: Tarnavölgyi Gergely

Ahogy arról beszámoltunk, a Coop Segély Alapítvány és a Co-op Hungary Zrt. nemes felajánlásának köszönhetően kilenctonnányi tartós élelmiszert vehetett át Repelik Anikó, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője Mátészalkán. A főként lisztből, olajból és rizsből álló adományból összesen 814 állami gondozásban élő fiatal részesülhet, az így felszabaduló anyagi erőforrásokat pedig a gyermekvédelemben dolgozó megyei intézmények egyéb feladatokra, mint például különféle rendezvények szervezésére fordíthatják.

– A Coop tudatában van annak, hogy a koronavírus-járvány jelentős pluszterhet ró azokra a szociális intézményekre, amelyek a gyerekek ellátásáról nap mint nap gondoskodnak. Nem azért hoztuk ezt a szállítmányt, mert a gyerekeknek nincs mit enniük, de így felszabadulhat némi forrás, amit el lehet költeni más célokra.

A támogatással tiszteletünket szeretnénk kifejezni azoknak az ápolóknak, nevelőknek és minden segítőjüknek, akik ezekben az intézményekben áldozatos munkát végeznek a különleges odafigyelést igénylő, nehéz időszakban is

– jelentette ki Pekó László, a Co-op Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke a megyei gyermekvédelmi központ mátészalkai épületének udvarán. Pekó László kiemelte, a Coop Segély kamionja az ország mind a 19 megyéjébe kiszállítja az adományt, megyénkbe 814 gyermeknek csaknem 9 tonnányi tartós élelmiszer érkezett.

Román István, Pekó László, Repelik Anikó és dr. Hanusi Péter a Coop Segély kamionja előtt | Fotó: Tarnavölgyi Gergely

– A közel két és fél hónapja tartó veszélyhelyzetben az egymás felé fordulás, illetve a cégek, vállalkozások társadalmi felelősségvállalása megerősödött, ezt a jövőben is meg kell őriznünk. A Coop az a cég, amely nemcsak akkor segít, ha baj van, hanem a hétköznapokon is számíthatunk rá – mondta Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott.

Jó helyre került

Dr. Hanusi Péter úgy fogalmazott, az utóbbi időszakban példátlan összefogást tapasztalt a megyében, ahogy a fény városában, Mátészalkán is. Kiemelte, hogy az adomány nagyon jó helyre került, hiszen a gyermeki szív mindig hálás, ha valaki önzetlenül segít rajtuk.

A járványhelyzet Mátészalkán is megerősítette az emberi kapcsolatokat, az odafigyelést. Példaként említenék meg az egyik közösségi oldalon, egy 2200 taggal működő zárt csoportot, melynek tagjai, amiben tudnak, segítik egymást, s minden felmerülő problémára igyekeznek megoldást találni

– fogalmazott a város polgármestere.

A Coop Segély kamionján érkező élelmiszercsomagokat Pekó Lászlótól Repelik Anikó, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője vette át, aki köszönetét fejezte ki a cégcsoportnak, hogy ismét gondolt a gyermekekre.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában