Autó - Motor

2017.02.17. 12:58

Nem csak a húszéveseké a pálya

Máriapócs - Bartha Aurél a gokart és a rali után visszatért ismét ralikrosszhoz, valamint a jó öreg Honda Civichez.

Máriapócs - Bartha Aurél a gokart és a rali után visszatért ismét ralikrosszhoz, valamint a jó öreg Honda Civichez.

Két ifjú titán közzé egy rutinos öreg róka ékelődött be a ralikrossz országos amatőr sorozatán a Divizió I. nyugati géposztályában.

Az elsőséget Roland Pisio szerezte meg, a harmadik helyen Tomas Bagos zárt, a dobogó második fokára pedig Bartha Aurél állhatott fel.

A nyíregyházi pilótát nem csak a ralikrosszozók világában ismerik, hiszen túl van már néhány más szakág sok-sok versenyén.

– Tizennyolc évesen az akkori AMG SE-ben a gokartozással ismerkedtem meg és versenyeztem három esztendőn át – kezdte visszapillantását a kezdetekre a két esztendő múlva félévszázados nyíregyházi cégvezető. – A ralikrosszozásban én is jubiláltam, miként a RabócsiRing, hiszen húsz esztendeje ültem először a jó öreg Audi Quattroba. Két évig ralikrosszoztam, majd váltottam a ralira.

Itt már jöttek is a szép eredmények, hiszen a Honda Civiccel a kategóriájában 2009-ben országos bajnoki címet szerzet, majd a következő két esztendőben a dobogó második fokára állhatott fel. Ezt követően a családnak és a munkának lett prioritása, versenyeken ugyan rendre ott volt Aurél, ám a volán mögé nem ült be egy ideig. Mígnem…

Raliversenyen vették rá…

– Tavaly a Salgó ralin mondogatták a haverok, hogy kezdjem el újra a ralikrosszozást, mutassam meg a fiataloknak, hogy nem csak a húszéveseké a világ. Persze, nem nagyon kellett noszogatni, a család is elfogadta a döntést és előkaptuk a jó öreg Civicet – így az újrakezdésről Aurél.

A Honda egyébként tavaly raliban is ment egy futamot, ám az ifjabb Bartha Aurél ült a volán mögött, aki tizenhét évesen kezd az édesapja nyomdokaiba lépni.

– Mind a három futamon a második helyen zártam, a két tizenéves szlovák srác közül az egyik megelőzött. Nem rossz a technikájuk, ráadásul ahány évvel fiatalabbak, annyi kilóval könnyebbek is… Mindent egybevéve elégedett vagyok a második hellyel. Köszönet jár azoknak, akik segítettek ennek az elérésében. Az idén remélem másként lesz. Nem akarok sokat, mindössze egy hellyel előrébb zárni, mint tavaly – így Aurél.

Ralikrossz: Országos amatőr sorozat

Div I. Nyugati, végeredmény( a futamokon szerzett pontszámok illetve az összesítés)

1. Roland Pisio (szlovák, Citroen Savo) 32 29 32 93

2. Bartha Aurél (Honda Civic) 30 29 30 89

3. Tomas Bagos (szlovák, Fita Punto) 27 29 28 84

4. Kiss Zoltán (Opel Aatra) 22 20 24 66

5. Szabó Imre (Opel Astra) 22 20 24 66

6. Bencze Sándor (Honda) – 27 – 27

7. Jancsik Attila (Mazda 323) – – 26 26

8. Oláh Imre (Opel Tigra) 24 – – 24

10. Ádám László (VW Golf) – 18 – 18

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!