Helyi közélet

2010.08.15. 20:37

Dőlt a fa, elment az áram

<p>Kaotikus állapotok uralkodtak vasárnap este szerte a megyében.</p>

Égtek a telefonvonalak a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnál vasárnap késő délután és kora este. A napközbeni 40 fokhoz közeli kánikula után megyeszerte elkomorult az ég. Becslések szerint a vihar Szabolcs-Szatmár-Bereg területének megközelítőleg a felére komoly hatással volt. Mennydörgés és villámlás kíséretében szakadt le az ég, ennek következtében például Ófehértón, Kállósemjénben, Napkoron, Geszteréden, Nyírpazonyban, Vasmegyeren és Apagyon is félbeszakadt a labdarúgó-mérkőzés.

Nyírkarászon a piac területén két nyolcvan év körüli fa dőlt ki, személyi sérülés nem történt. Elment az áram többek között Leveleken és Nyíregyháza kétharmadán, a jelzőlámpák csak helyenként működtek. A katasztrófavédelmi igazgatósághoz száznál több bejelentés érkezett, eközben az áramszolgálató hibabejelentőjét is elkeseredetten hívták az áram nélkül maradtak. A tűzoltókat tömegesen riasztották vizszivattyúzásokhoz és faeltávolításokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában