Friss hírek

2006.12.09. 18:23

PUSKÁS TEMETÉS - Véget ért a katonai tiszteletadás

<p>Szombaton este hat órakor katonai tiszteletadással vettek búcsút Puskás Ferenctől a Hősök terén. Az Aranycsapat labdarúgóját halála után dandártábornokká léptették elé és a Magyar Honvédség saját halottjának tekinti.</p>

A szombat esti katonai tiszteletadáson a díszszázad sortüze előtt Szabó Tamás katolikus tábori püspök áldotta meg Puskás földi maradványait. A Hősök teréről az Andrássy és a József Attila úton keresztül a Szent István Bazilikához megy a gyászmenet. A tömeg jelenleg az Andrássy úton az Operától a Hősök teréig ér.

A bazilikában este 7-kor kezdődik a szertartás, amelyen beszédet mond többek között Sólyom László köztársasági elnök, Lamperth Mónika sportot felügyelő önkormányzati és területfejlesztési miniszter, Joseph Blatter a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, a FIFA elnöke, Juan Antonio Samaranch a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) korábbi elnöke, Puskás Ferenc régi barátja, illetve Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke. Puskás Ferencet a Szent István Bazilika altemplomában helyezik végső nyugalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!