Helyi közélet

2008.09.08. 12:56

Remek koncerttel ünneplik a zene világnapját

<p>Nyíregyháza - Szentpáli Roland több mint egy évtizede minden évben koncertet ad Nyíregyházán a zene világnapja előestéjén, nem lesz ez másként idén sem.</p>

A szeptember 30-i koncert ebben az évben a Nyírségi ősz rendezvénysorozatának zárókoncertje is egyben: a VMK hangversenytermében a világhírű tubaművész és két zenésztársa, Romhányi Áron, a United együttes billentyűse és Szendőfi Péter, a Fusio Group dobosa mutatják be „White orange and black” című lemezüket.

A korong itthon még nem ismert, az Amerikai Egyesült Államokban azonban igen: Cincinnatiban már bemutatták az albumot, melynek nagy sikere volt, a helyszínre vitt lemezek egytől-egyig elfogytak.

– A szeptember 30-i koncerten a zene mellett a látványnak is fontos szerepe lesz – mondta lapunknak Szentpáli Roland, akitől azt is megtudtuk, hogy egy hazánkban még nem elterjedt, ún. visual jockey is aktív részt vállal az előadásból. Ő az, aki minden számhoz egy, annak hangulatához és stílusához illeszkedő látványelemekből álló kis filmet hoz létre, melyet egy kivetítőn láthat majd a közönség.

– A koncerten a funky, a jazz és drum and bass lesz a főszereplő, egészen pontosan ezek keveréke – mondta el az előadásról Szentpáli Roland, aki kiemelte: extra hangszíneket hall majd a közönség, a hangszerek és a stílusok is keverednek majd, azt is mondhatnám, hogy ez egy úttörő vállalkozás, már ami a hangzást illeti. Bízunk abban, hogy akik eljönnek, élvezik majd a nem mindennapi előadást, s egy remek koncerttel ünnepeljük a zene világnapját.

 

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában