Mi vezetett 1956-hoz?

2020.01.09. 11:53

Kategóriagyőzelem és különdíj

Történészeket, irodalmárokat, újságírókat győzött meg a Zenei Intézet hallgatójának pályázata.

Aros Lilla Kitti a dalos

Sikeres pályázatot tudhat maga mögött Aros Lilla Kitti, a Nyíregyházi Egyetem ének-zene tanár; népzene- és népikultúra-tanár szakos hallgatója, és már nem először, adott hírt a hallgató eredményéről a napokban az egyetem.

A Magyar Állatorvosok Világszervezete Mi vezetett 1956-hoz? címmel hirdetett pályázatot egyetemi, főiskolai, középiskolai és általános iskolai hallgatók számára az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója tiszteletére. A pályázat célja az volt, hogy a fiatalokban felkeltsék, ébren tartsák és elmélyítsék az 1956-os nemzeti forradalom és szabadságharc története és szellemisége iránti érdeklődést.

Aros Lilla Kitti a dalos

Megidézte a kor hangulatát

A pályaművekben a városiak és a vidékiek, a fiatalok és az idősebbek, a kiszolgáltatottak és a hatalmon lévők életét, helyzetét is be kellett mutatni, érzékeltetve azt a helyzetet és légkört, amely 1956 eseményeihez vezetett.

A beküldött anyagokat történészekből, irodalmárokból és a témakörrel foglalkozó újságírókból álló zsűri értékelte és rangsorolta. Aros Lilla Kitti az egyetemista kategóriában kategóriagyőzelmet aratott, mindemellett a bírálóbizottság különdíját is neki ítélték oda.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában