Kisvárda hírei

2014.02.06. 16:16

Három nap az Arénában

Kisvárda - A kiállításnak a céltudatos, de kíváncsi és a hezitáló továbbtanulás előtt állókat is sikerült megszólítania.

Kisvárda - A kiállításnak a céltudatos, de kíváncsi és a hezitáló továbbtanulás előtt állókat is sikerült megszólítania.

A Bessenyei György Gimnázium és Kollégium végzősei, a 13. a osztály tagjai is részt vettek nemrégiben az Educatio kft. által rendezett ingyenes, három napos nemzetközi oktatási szakkiállításon a budapesti Papp László Sportarénában.

A nagyszabású kiállításon számos hazai és külföldi felsőoktatási intézmény képviseltette magát. Bemutatták kínálataikat a tankönyvkiadók, a taneszközgyártók, a nyelviskolák, a szakképző intézmények és több más, oktatással foglalkozó szervezet is. A látogatóknak – egy nap erejéig beleértve az AJTP-s végzős osztályomat is – lehetőségük nyílt az alaposabb pálya- és iskolaválasztási tájékozódásra, a különféle ajánlatok és lehetőségek részletes megismerésére.

A diákok hosszasan elidőztek egy-egy standnál, illetve felvételi és pályaorientációs előadásokon vettek részt.

Informatív prospektusok

Az oktatás különböző területein érdekelt cégek képviselői nemcsak információkkal, hanem édességekkel, italokkal, ajándéktárgyakkal és ügyességi feladatokkal fogadták a standokhoz érkező továbbtanulni vágyókat.

A versenyekben, tesztekben részt vevők legjobbjai jutalmakat kaptak: praktikus eszközökkel és értékes könyvekkel gazdagodtak.

A diákok közös fotókat készítettek a beöltözött nyuszi-, illetve robotfigurákkal. A prospektusokat is nagyra értékelték, hiszen ezek a kiadványok nagy segítséget nyújtanak a fiataloknak az iskolaválasztásban. Mint kiderült, e-mailben további segítséget is adnak a felsőoktatási intézmények.

Szerintem a kiállítás tökéletes alkalom volt azok számára, akik még többet szerettek volna megtudni a korábban már kiszemelt választott intézményeiktől, illetőleg azoknak is, akik még eleddig még nem tudtak döntést hozni a jövőjükkel kapcsolatban.

- Pólyán Zsuzsa,

Bessenyei György Gimnázium és Kollégium, Kisvárda -

Címkék#kisvárda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!