A legtöbben a hazai almára voksolnak

Futó Dóra
Futó Dóra
Nyíregyháza – A nyíregyházi Futó Dóra ha teheti, eszik almát, de ez függ a termék árától is. – Nálam évszakfüggő, milyen gyümölcsöt fogyasztok szívesen, általában azt eszem, aminek éppen szezonja van – tette hozzá a fiatal lány.

Dozsnyák Ábrahám azt mondja a banán minden évszakban megvásárolható, így azt eszik rendszeresen, az almát pedig inkább sütemények készítéséhez használják fel a családban.

Dozsnyák Ábrahám

– Naponta igyekszem egy almát megenni, mert nagyon egészséges. Van néhány almafánk saját fogyasztásra, de a permetezésük túlságosan drága – mondta Barna Katalin, aki szerint a magyar almafajták jobbak, mint a külföldről behozottak.

Barna Katalin

A megyeszékhelyen élő Gémes Péter mindig elfogyasztja a menzán kapott almát, mert tudja, hogy magyar terméket eszik és szerinte ennek a minősége a legkiválóbb.

Gémes Péter

– Nem sűrűn szoktam almát enni, mivel amit a boltokban vásárolok, elég puha és fonnyadt, így inkább a külföldről ­beszállított gyümölcsöket veszem meg – jegyezte meg Nagy Adrián.

Nagy Adrián

Róka Zita kétnaponta fogyaszt almát, és inkább a hazai mellett dönt. – Édesapám rendszeresen hoz haza almát, így nem kérdés, hogy nálunk ez a legnépszerűbb gyümölcs.

Róka Zita

KM-PB, MA
hirdetés