Sport

2017.09.19. 16:24

Nyírbátori jelszó: mindent bele!

Nyírbátor - A korábbi négyszeres kupagyőztes, jelenleg NB II-es Győr az Nyírbátori FC szerdai vendége a labdarúgó Magyar Kupában.

Nyírbátor - A korábbi négyszeres kupagyőztes, jelenleg NB II-es Győr az Nyírbátori FC szerdai vendége a labdarúgó Magyar Kupában.

Kedden két mérkőzéssel megkezdődtek a Magyar Kupa országos főtáblájának küzdelmei, hogy aztán szerdán beinduljon a nagyüzem, és további 62 összescsapáson dőljön el, hogy mely csapatok jutnak a következő körbe. Megyénk hét csapattal képviseli magát a főtáblán, és az NB III-as Nyírbátori FC az egyedüli, amely korábbi kupagyőztessel méri össze tudását.

A 2015-ben az élvonalból a harmadosztályba száműzött ETO FC Győr jelenleg NB II-es, de korábban 1965-tól 1967-ig háromszor megnyerte az akkori MNK-t, amelyben legutóbb 1979-ben diadalmaskodott, 2013-ban pedig – amikor története negyedik bajnoki aranyérmét nyerte – döntőt játszott. A győriek jelene nem ennyire fényes, de a legutóbbi bajnokijukat megnyerték Budafokon (2–1), és magasabb osztályú csapatként esélyesként érkeznek a szerdai (kezdés 15 órakor) bátori fellépésre.

– A meccs mindig jól jön, vallom, hogy jobb mint az edzés, és semmit nem fogunk tartalékolni a következő bajnoki miatt – bocsátotta előre Ambrusz Árpád, a nyírbátoriak edzője, aki még játékosa volt annak a Nyíregyháza Spartacusnak, amelyben az ETO jelenlegi edzője, Bekő Balázs pályaedzőként segítette Herédi Attila munkáját. – Mondjuk az nem jött jól, hogy a kiállítás miatt hatvan percet kilenc mezőnyjátékosnak kellett végigfutnia, de hát ez van. Azt szokták mondani, hogy lelkesedéssel el lehet tüntetni az osztálykülönbséget, és mivel fiatal játékosaim nem mindennap játszottak ilyen szintű csapat ellen, el is várható, hogy mindenki odategye magát a mérkőzésre. Szeretnénk jó meccset játszani a Győrrel, és a lehető legtöbbet kihozni a párharcból.

A győriek adott esetben még erősebb csapattal is kiállhatnak, mint a bajnokikon, hiszen a kupára nem vonatkozik az NB II-es versenykiírásban szereplő fiatalszabály. A győriek kerete bő, így várhatóan olyanok is lehetőséghez jutnak, akik a bajnokságban eddig kevesebbet játszottak. A bátoriak közül a szombaton kiállított Fekete Tamás eltiltása a bajnokságra érvényes, így ő is pályára léphet.

Csak a rend kedvéért: döntetlen esetén kétszer 15 perces hosszabbítás következik, ha az sem dönt, akkor jöhetnek a tizenegyesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!