újfehértó

2019.10.15. 14:00

Petinek hívták a targoncát

Fennállásának huszonötödik évfordulóját ünnepelte a Pa-Comp Kft. Újfehértón.

Debrecen, 2019. október 10. Simon Miklós, a térség fideszes országgyûlési képviselõje, Nagy István agrárminiszter, Papp Krisztián és Papp Levente ügyvezetõ igazgatók és Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja (b-j) átvágja a nemzeti színû szalagot az élelmiszergyártással és csomagolással foglalkozó Pa-Comp Kft. 25 éves jubileumi ünnepségén, amelynek keretében átadták a cég új csomagológépeit Újfehértón 2019. október 10-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: Czeglédi Zsolt

– Aligha gondolták a szüleim a cég megalapításánál 1993-ban, hogy idáig eljutunk – mondta Papp Krisztián ügyvezető, a Pa-Comp Kft. 25. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen.

Diópótló keverék

A családi vállalkozás eleinte különböző mezőgazdasági termékek hántolásával, osztályozásával és csomagolásával foglalkozott, később az édesipari és az élelmiszeripari termékek gyártásával bővült ki a profiljuk. A legismertebb terméküknek a diópótló keverék számít, ami szabadalmi oltalom alatt áll és elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat. Sajátossága, hogy nem tartalmaz diót, viszont ízre, illetve illatra ugyanolyan, mint az őrölt dió. Őrölt jó!

A szlogenjük is önmagáért beszél: a magos minőség.

Most azt ünnepeljük, hogy egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk

a mintegy 200 millió forintos, komplex technológiai fejlesztésnek köszönhetően. A szegmensünkben piacvezetőknek számítunk hazai viszonylatban. Ott vagyunk a magyar és a külföldi üzletláncok polcain a termékeinkkel. Hamarosan megnyílik a bolthálózatunk első tagja Nyíregyházán, ahol az összes Paco terméket beszerezhetik – említette Papp Krisztián.

– A kormány egyik kiemelt törekvése a Pa-Comp-hoz hasonló családi vállalkozások támogatása, mivel ezek a cégek uralják, viszik előre az ország gazdaságát. Ez a biztonság és ez a jövő. A családi gazdaságok a méretükből és lehetőségeikből adódóan sokkal gyorsabban képesek a piaci alkalmazkodásra és a változásra, bármilyen fogyasztói igényt jobban le tudnak reagálni, mint a nagyobb multicégek – jegyezte meg Nagy István agrárminiszter.

Kitekintőjében hozzáfűzte: – A kabinet az elmúlt 9 évben több mint 300 milliárd forintot fordított az élelmiszeripar fejlesztésére. A kormány a következő időszakban több mint 100 milliárd forint értékű forrást fordít a magyar élelmiszeripari vállalkozások csomagolási, készletezési és piacra lépést elősegítő fejlesztéseinek támogatására. Nagyon fontos a vásárlóknak a termékek külleme.

A 25 éves Pa-Comp Kft. ünnepségén elhangzott, hogy bővült a gyártóüzem napelemparkja, modernebb lett az energetikai rendszer, targoncákat vettek és két új csomagológépsor is „munkába állt”.

– Egy cseh gyártmányú tejcsomagológéppel kezdődött a termelés, ami immár muzeális érték. Az első targoncánkat Petinek hívtuk. Ez történelem. A mostani új gépsorral a kezdethez képest mégnégyszereződött a kapacitás. A magos minőség kötelez bennünket – fogalmazott Papp Krisztián.

Ladányi Tóth Lajos


Milliárdos árbevétel

A vállalkozás több mint száz terméket állít elő, melynek több mint felét külföldre exportálja. A nyilvános cégadatok szerint a Pa-Comp Kft. tavaly átlagosan 38 munkavállalót foglalkoztatott, nettó árbevétele 2,2 milliárd forint, adózott eredménye pedig 26,3 millió forint volt.

Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, Nagy István agrárminiszter, Papp Krisztián, Papp Levente tulajdonosok és Román István kormánymegbízott vágták át a nemzeti színű szalagot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában