Helyi közélet

2016.09.19. 17:33

Idősek akadémiája, tabuk nélkül

Nyíregyháza - Már a megye határain kívül is népszerű a szépkorúaknak szóló program.

Nyíregyháza - Már a megye határain kívül is népszerű a szépkorúaknak szóló program.

Vajon mi minden érdekelhet egy nyugdíjas korú, idős embert? Talán senki nem tudja a kérdésre a választ jobban a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának szervezőinél, ugyanis immár harmadik félévben rendezik meg nagy sikerrel a Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiáját a szabolcsi megyeszékhelyen. A sikerre a megyehatáron túl is felfigyeltek, tudtuk meg tegnap egy városházi sajtótájékoztatón, mivel a program Nyíregyháza után Szolnokon is bemutatkozik majd.

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere bevezetőjében hangsúlyozta, hogy az önkormányzat szívesen áll az ilyen jól működő kezdeményezés mellé, már csak azért is, mert a program kitűnően felkészíti a benne résztvevőket a nyugdíjas évekre, a témák széles spektrumát kínálva.

Prof. Dr. Semsei Imre a kar dékánja ismertetőjében hangsúlyozta: a szeptember 21-ei kezdés után további 5 alkalommal fogadják majd kéthetente szerdánként 15 órától az érdeklődőket a Váci Mihály Kulturális Központban.

Már az első téma is izgalmas, ugyanis dr. Petrika Erzsébet a mozgásban gazdag idős évek áldásairól tart előadást, amihez a későbbiekben egy testedzés-sorozat is tartozik majd. A továbbiakban lesz még szó a bűnmegelőzésről, az időskori betegségekről, többek között dr. Móré E. Csaba jóvoltából. S közkívánatra az időskori szerelem és szexualitás kérdésköre is terítékre kerül, ráadásul tabuk nélkül.

– Mivel képi értelemben is szeretnénk megjelenni, az utolsó alkalomra ezúttal is egy művészt kértünk fel vendégnek. Idén H. Németh Katalin tart egy záróelőadást Visszatekintés címmel – Zárta mondandóját prof. dr. Semsei Imre dékán.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában