A világ legjobbjaival játszottak

A nyíregyháziak szépen helytálltak a nívós nemzetközi tornán
A nyíregyháziak szépen helytálltak a nívós nemzetközi tornán - © Fotó: tudósítónktól
Nyíregyháza – A nyíregyházi együttes ígéretes teljesítményt nyújtott a Boszniában rendezett nagyszabású tornán.


A Nyíregyházi Sportcentrum ülőröplabda csapata nemzetközi tornán mutatta meg magát Szarajevóban. A szabolcsiak első mérkőzésüket mindjárt a világbajnoki második helyezett brazil válogatottal játszották, amelyen kis híján bombameglepetést produkáltak. A két elvesztett játszmában előbb mindössze kettő, majd három pont különbséggel kapott ki. A második versenynapon a csoportgyőztes egyiptomi nemzeti együttessel találkoztak a mieink, akik a szoros csatában elvesztett első szett után a második felvonásban hét pontos előnyről maradtak alul.

A nap második összecsapásán a német válogatott volt az ellenfél. Tény, ekkor játszott a leggyengébben a Sportcentrum, így sima két szettes vereség lett a vége. A nap harmadik meccsén szoros első etapot követően, magabiztos folytatással legyőzték a horvát Zágrábot. Ezzel csoportjában a negyedik helyen zárt a nyíregyházi gárda, ami papírforma eredmény.

A harmadik napon a 29-szeres német bajnok Leverkusen ellen a 7. helyért rendezett mérkőzésen volt érdekelt a Moravszki Gyula edző által irányított csapat. Az elbukott első, majd a megnyert második játszma uán a döntő szakaszban 10:5-ről fordított a nyírségi klub, és ezzel megnyerte a nap legszorosabb meccsét. Az év legnívósabb, meghívásos eseményén az együttes ígéretesen teljesítményt nyújtott az olimpiai szereplő válogatottakkal szemben, nem utolsósorban értékes siekreket aratott.

KMTovábbi hírek a szon-sportoldal kategóriából


hirdetés