Hübner Nyíregyháza BS

2020.03.16. 07:52

Az első a káoszrendezés

A nyíregyházi kosarasok is várják a döntést, hogy egyáltalán folytatódik-e majd a bajnokság.

Kedden eldőlhet a nyíregyházi kosarasok szezonjának sorsa

Fotó: Dodó Ferenc

Miként az élet más területén, úgy a hazai kosárlabdázásban is teljes a bizonytalanság az utóbbi napokban. Még péntek délelőtt is mindenki úgy készült, hogy hétvégén zárt kapuk mögött, de lejátsszák a soron következő fordulót, legyen szó az élvonalról vagy az alacsonyabb osztályokról. Az első osztályú csapatok kapitányai és a szövetség azonban egyeztetett, a játékosok a halasztást szorgalmazták, így a szövetség is e mellett döntött.

Kedden lesznek okosabbak

Mint olvasható az MKOSZ közleményében: „A kosárlabda-versenyrendszer mérkőzéseinek túlnyomó többsége a kormányrendeletnek megfelelő feltételekkel sem bonyolítható le a sportolók, sportszakemberek védelme, illetve a sportlétesítmények, iskolai tornatermek bezárása okán.”

A kosárlabdaélet tehát megállt, így a Hübner Nyíregyháza BS is a szövetség keddre ígért döntését várja a folytatásról.

– Lényegeset nem tudunk, csak annyit, mint mindenki más – beszélt a helyzetről Siska János vezetőedző. – Kedden lesz döntés, hogy folytatódik-e a szezon vagy nem. Nem lehet tudni, hogyan döntenek a helyezésekről, a feljutásról. Pihent a csapat, a hétvégét megkapták a fiúk, hétfőn délután találkozunk először, akkor beszélünk, de meg kell várni a keddet, hogy tovább tudjunk tervezni. Csak azután lesz döntés például arról is, hogy hazamegy-e Bryton, vagy marad.

Ne legyen pánik

– Nem is nagyon agyalunk, mert ez egy olyan szituáció, amivel nem lehet mit kezdeni. Mindenkinek szóltunk, hogy maradjon otthon, vigyázzon magára, mert már Nyíregyházán is van fertőzött. Azon vagyunk, hogy ne legyen pánik. Az utánpótlásnál sem lehetnek edzések, bezártak az iskolák, a felnőtt sportolóknál rendezni kell a szerződéseket. Még mindenki emészti a dolgokat, a hét a káoszrendezésről szól majd.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában