Autó - Motor

2012.07.08. 10:40

Lengyel dominancia

Debrecen -  A lengyel vaspapucsosok kisajátították a dobogót a nemzetközi salakmotoros egyéni magyar bajnokság második, debreceni fordulójában.

Debrecen -  A lengyel vaspapucsosok kisajátították a dobogót a nemzetközi salakmotoros egyéni magyar bajnokság második, debreceni fordulójában. Az első helyért kiírt külkönfutamot Maciej Kuciapa nyerte, megelőzve honfitársát, Tomasz Rempalát. Az emelvény harmadik fokára az első forduló nyertese, Pawel Miesiac állhatott fel. A magyar versenyzők közül a legelőkelőbb helyezést Tabaka József érte el, aki az 5. pozíciót szerezte meg, közvetlenül megelőzve Magosi Norbertet - talán mondani sem kell, hogy mindketten csakis polák motorosoktól kaptak ki.

 

Csatáztak

A két magyar élversenyző eredményét nagyban befolyásolta az utolsó, közös futamok, ahol ahogy az várható volt, igazi presztízsütközet alakult ki a rivális felek között. Óriási küzdelemben Tabaka és Magosi a szó legszorosabb értelmében egymásnak feszültek, s az ütközet végén Magosi elesett. A vezetőbíró Tabakát látta a bukás okozójának, ezért kizárta az etapból, míg Magosi annyira fájlalta a kezét, hogy nem tudott starthoz állni a megismételt futamban, ezért mindketten pont nélkül maradtak. Mint később, az orvosi vizsgálatok után kiderült, a bajnoki címvédőnek nem tört el a karja, a kificamodott válla miatt ellenben két hét kényszerpihenőre kényszerül.

 

Izgalmas végkifejlet

Miután Miesiac újra Tabaka előtt végzett, így a lengyel 4 pontra növelte előnyét összetettben a magyar salakszóró előtt, míg a harmadik helyen Magosi és Rempala egyforma pontszámmal áll. A magyar bajnokságban Tabaka vezet Magosi előtt, míg a harmadik helyen itt is pontegyenlőség alakult ki: Szatmári és Benkő ugyanannyi pontot szerzett két forduló alatt.

A sorozat utolsó, mindent eldöntő fordulóját október 21-én rendezik Debrecenben.

 

Ferjan emlékére

A viadal előtt rendeztek egy emlékfutamot a bő egy éve tragikus hirtelenséggel elhunyt Ferjan Matej tiszteletére, amit Tabaka nyert Szatmári, Benkő és Magosi előtt. HBN

 

Eredmények

Végeredmény:

1. Maciej Kuciapa (lengyel) 14+3, 2. Tomasz Rempala (lengyel) 14+2, 3. Pawel Miesiac (lengyel) 12, 4. Stanislaw Burza (lengyel) 10, 5. Tabaka József (Debrecen Speedway SE) 10, 6. Magosi Norbert (Debrecen Speedway SE) 9.

Az állás

Nemzetközi bajnokság

1. Pawel Miesiac (lengyel) 31 pont, 2. Tabaka József (Debrecen Speedway SE) 27, 3. Magosi Norbert (Debrecen Speedway SE) és Tomasz Rempala (lengyel) 25-25, 5. Stanislaw Burza (lengyel) 24, 6. Szatmári László (DEbrecen Speedway SE) 22.

Magyar bajnokság

1. Tabaka József 20 pont, 2. Magosi Norbert 16, 3. Szatmári László és Benkő Roland (Gyulai Speedway Club) 13-13, 5. Tihanyi Sándor (Big s MSC) 10, 6. Bencze Zsolt (Track Racing Miskolc) 8.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!