Autó - Motor

2014.07.08. 18:37

Casentino Rally-n a Juhász testvérek

Interjú Juhász Csabával a CRASH-MEN TEAM KFT. pilótájával a 2014. 07. 11-12-én megrendezésre kerülő Casentino Rallye előtt.

Interjú Juhász Csabával a CRASH-MEN TEAM KFT. pilótájával a 2014. 07. 11-12-én megrendezésre kerülő Casentino Rallye előtt.

Olaszország rallypályáin indulsz testvéreddel, Zsoltival a hétvégén. Pénteken egy, szombaton nyolc gyors fog rátok várni. 2013-ban már Zsoltival indultál ezen a versenyen. Akkor hogy éreztétek magatokat? Előny lesz-e a pályaismeretetek?

- 2013-ban már a Megane-nal indultunk itt Zsoltival. Egy nagyon jó verseny volt, de akkor még ez az autó nem volt olyan jó, mint most. Sok gondunk volt a fékkel, ami most már sokkal jobban működik. A pályák ugyanazok, csak két gyorsasági az ellenkező irányban van. Tavaly problémánk volt a turbó melegedésével is, amivel a szakaszok végén már rengeteg teljesítményt vesztettünk. Remélem, ez mostanra megoldódik.

A pénteki Bibbiena-ban este egy 1,45 kilométeres szakasz vár rátok. Mit is kell tudni erről a rövidke gyorsról?

- Ezen a rövid szakaszon én még sosem mentem, de láttam a verseny honlapján a pályarajzot. Ez alapján inkább egy közönségcsalogató prológnak látszik, azzal a különbséggel, hogy beleszámít a verseny értékelésébe. Érdemes padlón menni, mert másnap az abszolút eredmény alapján rajtolunk. A szombati, éjszakai szakaszon pedig sokat számít a rajtsorrend.

Szombaton már ismert gyorsok várnak rátok 140 km hosszon, nyolc szakaszra bontva, ahol a Talla 36.88km lesz és ráadásul éjjel 21.43-kor rajtol az első éles autó. Miképp készültök fel ezekre? Lesznek-e esetleg új szakaszok?

- A Rebenland-on és a Miskolc Rallye-n is versenyeztünk idén éjszaka. Ezek a tapasztalatok most jól jöhetnek nekünk, de mindig nehéz felvenni a versenyt a helyi versenyzőkkel, mert sötétben jobban kijön a pályaismeret előnye. Az biztos, hogy ilyenkor más itinert írunk, de ez már Zsolti gondja lesz.

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!