Autó - Motor

2015.07.31. 19:01

Benkő Roland: Minden tudásom elővéve fogok küzdeni!

Interjú Benkő Rolanddal az augusztus elsején megrendezésre kerülő salakmotoros junior Európa-bajnoki elődöntő előtt.

Interjú Benkő Rolanddal az augusztus elsején megrendezésre kerülő salakmotoros junior Európa-bajnoki elődöntő előtt.

Mesélnél a portálolvasóknak, hogy merre is jártál, milyen eredményeid vannak 2015-ben?

- A 2015-ös szezon szerintem mint minden magyar versenyzőnek negatívum, és nekem is mivel nagyon kevés versenyen tudtam részt venni. Hiába van Lengyel ligában szerződésem, sajnos az edzésen és a tesztversenyen kívül sehova nem hívtak mivel rengetegen vagyunk a csapatba és nincs hely! Angol ligába próbálkoztam az idén is de sajnos be kellett látnom, hogy nem megy és nem erőtettem tovább.

Miként készülsz erre és általában a salakmotor versenyekre?

- Igazából nem különítek nagy különösebb késülést mivel minden verseny fontos, persze egy Junior EB selejtező mindig nagy nyomással jár, főleg hazai közönség előtt, de remélhetőleg ez csak előnyünkre válik!

Ezen a versenyen milyen motorral indulsz és mit lehet tudni róla azon kívül, hogy nincs rajta fék?

-Meglátásom szerint a 2 legjobb motoromat fogom használni és mivel már volt pár edzésünk illetve a verseny előtt is lesz edzés már csak ki kell választanom melyik is legyen az.

Ez a verseny a 21 éven aluli versenyzők számára kerül megrendezésre. Tíz ország tizenhat motorosával. Hol szeretnél végezni a nap végén?

- Nem akarok előre jósolni, mivel egy ilyen versenyen bármi történhet...de természetesen mindenki úgy jön ide, hogy továbbjut a realitásokat figyelembe véve. Én nem tagadom, nagyon szeretnék továbbjutni és tudom semmi nem lehetetlen, épp ezért minden tudásom elővéve fogok küzdeni a továbbjutásért.

Mit üzensz a kilátogató szurkolóidnak?

-Remélem, hogy azoknak akiknek szimpatikus vagyok, és ismernek itt tudnak lenni és szurkolni nekem!

Szurkoljunk közösen Rolandnak augusztus elsején a debreceni Salakarénában a Gázvezeték utcán!

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!